Šport
34 ogledov

Predsednik Moka napovedal kazni v primeru Mae

vanessa mae olimpijske igre veleslalom soči Reuters
"Manipulacija v takšnem obsegu je zastrašujoča," je v pogovoru za današnji časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung v primeru uvrstitve tajske violinistke Vanesse Mae na zimske olimpijske igre 2014 Sočiju povedal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Nemec Thomas Bach in napovedal ostre kazni.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je napovedal sankcije Moka takoj, ko bo končana pritožba na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani in ko se bodo po vsej verjetnosti potrdile obtožbe Mednarodne smučarske zveze. Tudi sam je prepričan, da je bila kvalifikacijska tekma za uvrstitev violinistke na OI prirejena v korist tekmovalke.

Pri tem Bach ni skrival, da je Mok v svojih možnostih kaznovanja precej omejen: "Za nazaj bi jo izključili z iger in njeno ime izbrisali s seznama nastopajočih. Štiriletna prepoved nastopanja s strani Fisa bi Vanessi Mae onemogočila nadaljnjo športno pot," je dejal Nemec.

V Sloveniji že kaznovani 

Gre za razvpito tekmo z začetka leta na Krvavcu, kjer si je Tajka v sumljivih okoliščinah v zadnjem trenutku priborila vozovnico za igre. Tam je tekmovalka nastopala je z očetovim priimkom Vanakorn, nato v veleslalomu zasedla zadnje mesto, za slovensko zmagovalko Tino Maze pa je zaostala več kot 50 sekund.

Mednarodna smučarska zveza je Tajko že kaznovala s suspenzom, vpletene slovenske športne delavce pa je kaznovala tudi Smučarska zveza Slovenije. Odvetniki Maejeve so potem napovedal pritožbo na Mednarodnem športnem razsodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.