Slovenija
48 ogledov

Predsednik Pahor na nenapovedanem srečanju

Borut Pahor Profimedias
Predsednik republike Borut Pahor se je s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović danes nenapovedano sestal na neformalnem delovnem kosilu na gradu Otočec. Iz Pahorjevega urada so sporočili, da sta se pogovarjala predvsem o izzivih, s katerimi se sooča EU zaradi pritiska migracij.

V luči poostrenih ukrepov, ki so jih na meji začele izvajati nekatere države EU, sta se Pahor in Grabar-Kitarovićeva danes zavzela za tesne in prijateljske odnose z vsemi sosedami, še posebej s tistimi na t.i. balkanski migrantski poti.

V tem kontekstu sta se dogovorila za skorajšnje srečanje trilaterale predsednikov Slovenija, Avstrije in Hrvaške, ki ga bo tokrat gostila Hrvaška, so sporočili iz Pahorjevega urada. Lani so se predsedniki srečali v Logarski dolini.

Predsednika sta se pogovarjala tudi o nadaljevanju skupne regionalne pobude proces Brdo Brioni, ki bo letos v Bosni in Hercegovini, predvidoma konec maja. Srečanje bo posvečeno nadaljnji integraciji držav jugovzhodne Evrope v EU in zvezo Nato.

Pahor in Grabar-Kitarovićeva sta se sestala na neformalnem srečanju v okviru dogovorjenega rednega dialoga, ki je namenjen aktualnim bilateralnim in mednarodnim vprašanjem, so še pojasnili v uradu predsednika republike.

Komentarjev 4
  • dragec 20:11 24.januar 2016.

    Franke, povej po resnici, če bi ti bil "barbika", ti bi plačal ????

  • franke 18:32 24.januar 2016.

    PA JE SPET JEDEL IN PIL NA DRŽAVNE STROŠKE . BANDA

  • dragec 18:24 24.januar 2016.

    Ebiga, grdega pleškota sigurno nobena ne bo pozvala na kosili