Slovenija
22 ogledov

Predsednik povišal šefa vojakov

Sprejem ob povišanju Andreja Ostermana Twitter BP
V predsedniški palači slovesnost in sprejem novega generalmajorja.

Načelnik generalštaba Slovenske vojske (SV) Andrej Osterman, ki je sredi oktobra vodenje SV prevzel od Dobrana Božiča, bo vojakom odslej načeloval z višjim činom.

"Spoštovani generalmajor, v mojem imenu, v svojstvu vrhovnega poveljnika in v imenu države vam čestitam za povišanje v čin generala," je Ostermanu čestital predsednik države Borut Pahor, ko je dosedanjega brigadirja tudi uradno povišal v generalmajorja.

Vojsko v vodi v nehvaležnih razmerah

"Položaj načelnika generalštaba s činom generalmajorja opravljate v času, ki je v finančnem smislu ovira polnemu razvoju obrambnih sil. Vaš visok položaj in generalske pristojnosti boste tako morali v nehvaležnih razmerah v celoti posvetiti ohranjanju pripravljenosti Slovenske vojske ter zagotavljanju njenega prispevka k mednarodnemu miru in stabilnosti," dodaja Pahor.

Povišan na dan spomina na dedkovega sodelavca

Osterman pa to častno povišanje sprejema ravno ob državnem prazniku, dnevu spomina na generala Rudolfa Maistra, kar pa ima zgolj po naključju za Ostermana še dodatno vrednost.

"V čin generalmajorja vas na predlog vlade imenujem ob priložnosti državnega praznika dneva generala Maistra. Da pa simbolike še ne bo konec moram z veseljem verjetno večino javnosti presenetiti še z eno simbolno navedbo. Generalmajorjev stari oče je bil Maistrov borec. Tradicija in sodobnost se torej danes srečujeta na najbolj žlahten način," dodaja Pahor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.