Šport > Nogomet
54 ogledov

Predsednik pri Falcau: "Možnost okrevanja 50 %"

Radamel Falcao predsednik Kolumbije Santos operacija Porto
1/9
EPA
Kolumbijski napadalec Radamel Falcao je v Portu uspešno prestal operacijo kolenskih vezi. Njegov kirurg še ni opustil upanja, da bi lahko član AS Monaca nastopil na mundialu.

Kiurg José Carlos Noronha, ki je pri operaciji in okrevanju ob hujših poškodbah kolena pomagal že številnim nogometnim zvezdnikom, je dejal, da je operacija Radamela Falcaa v Portu uspela "dobro".

Člana AS Monaca je na Portugalskem obiskal tudi predsednik Kolumbije Juan Manuel Santos z ženo, manjkala pa nista niti igralčev zastopnik Jorge Mendes in legendarni predsednik Falcaovega nekdanjega kluba FC Porta, Jorge Nuno Pinto da Costa. Noronha medtem ni želel z gotovostjo trditi, da je Falcao že izgubljen za SP v Braziliji.

"Luč na koncu tunela ni tako majhna"

"Ohranjam upanje, da bo nastopil na mundialu, čeprav je to upanje z majhnimi črkami ... Bomo videli, ker je okrevanje odvisno od različnih reči," je iz bolnišnice Hospital da Trindade dejal Noronha. Že v ponedeljek naj bi Falcao zapustil bolnišnico in pod njegovim nadzorom začel z napornim okrevanjem, del katerega bo opravil tudi v Monte-Carlu.

"Malce bom pretiraval, toda verjamem, da ima 50 % možnosti, da gre v Brazilijo. Morali bomo iti korak za korakom, po treh mesecih in pol pa bomo lahko kaj trdili že z večjo gotovostjo. Vpliva lahko tudi psihološki faktor. Luč na koncu tunela na ta način ni tako majhna," je še dodal priznani kirurg, ki seveda še kako dobro ve, da se poškodbe kolena zdravijo okrog pol leta. 

Falcao se je tako na precej žalosten način vrnil v Porto, kjer je navduševal med leti 2009 in 2012. Pod vodstvom Andréja Villasa-Boasa je bil v svoji najboljši sezoni eden najbolj vročih strelcev v Evropi in poleg portugalskega osvojil tudi naslov v Evropski ligi, s katerim si je pridružil kasnejši prestop v Atlético Madrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.