Slovenija
75 ogledov

Sedem veleposlanikov odpoklicanih, eden imenovan

Jelko Kacin Nik Rovan
Predsednik republike je danes odpoklical sedem veleposlanikov, na novo zaekrat imenoval le enega.

Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so potrdili, da je predsednik danes podpisal odlok o  odpoklicu sedmih veleposlanikov. Predčasno bo po predlogu vlade odpoklicana le veleposlanica v Parizu Veronika Stabej, ki jo je zaradi razkritih zlorab službene kartice in domnevnih poneverb doletel predčasen odpoklic, drugim veleposlanikom pa bo potekel mandat.

Koga je predsednik republike na novo postavil za veleposlanika, pri predsedniku republike zaenkrat še molčijo in navajajo le, da bodo "iimenovanja v skladu z zakonom objavljena v Uradnem listu RS"

Ministrstvo oziroma vlada sta pred časom sicer sestavila seznam novih veleposlanikov in novih generalnih konzulov, ki pa jih mora pred predsednikovim imenovanjem, zaslišati še pristojni državnozborski odbor. Ta je zaslišanja že opravil sredi aprila. Postopek imenovanj sicer vse do konca poteka za zaprtimi vrati.

Po neuradnih informacijah naj bi se tako dosedanji veleposlanik pri zvezi Nato Andrej Benedejčič seli na Dunaj, kjer bo veleposlanik pri OZN in OVSE. Anita Pipan odhaja v Atene, Leon Marc v Prago, Janez Premože v Peking in Mihael Zupančič v Bukarešto.

Komentarjev 6
  • dragec 08:03 19.avgust 2015.

    Jekleni Kaco, on je naša leva opcija.

  • izRODEk 08:49 18.avgust 2015.

    Kacin je nazadnje izgubil volitve za poslanca v EU parlamentu. Že prej je izgubil državnozborske volitve, ko se LDS ni več uvrstila v parlament. Na lestvicah popularnosti ga že več let ni med prvih 20... "na vesti" ima zgrešene vojaške ...prikaži več nakupe (kot bivši obrambni minister, ki je to postal zgolj in edinole kot zamenjava za IJJ po njegovi odstavitvi) in kar nekaj zmotnih logističnih odločitev na MORS, spomini tam na njega niso ravno lepi.Zdaj pa ga bo Pahor mimo volje ljudstva imenoval za dobro plačano službo veleposlanika v NATO... to vse, ker se mi kregamo, kdo je levi in kdo desni. Vmes pa nas Kacin prehiteva po odstavnem pasu in se nam smeji...

  • mirror 22:20 17.avgust 2015.

    Kacinov klanec, vojaška ograja in izraelske havbice bodo ostale v našem spominu.