• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

DZ

13 komentarjev

Predsednik vlade Miro Cerar o kadrovanju SMC

Predsednik vlade je pred poslanci zagovarjal odločitve vlade pri imenovanju vodilnih na mesta državnih podjetji. Poslanca NSi Jernej Vrtovec in nepovezani poslanec Bojan Dobovšek sta mu očitala netransparentno kadrovanje.

B. E. / Ljubljana

 

Cerar jezavrnil očitke o kadrovanju njegove vlade. (Foto: Anže Petkovšek)

"Kadrovanje v državnih podjetjih ni v pristojnosti vlade. Uveljavili smo načelo, da se politika neposredno ne vmešava v kadrovanje. Nimam problema s tem, kako spim," je uvodoma na državnozborski seji povedal premier Miro Cerar in nadaljeval, da so upravljanje državnih podjetij prepustili sistemu korporativnega upravljanja prek imenovanja nadzornikov Slovenskega državnega holdinga (SDH). Ta uprava pa nato po besedah Cerarja deluje popolnoma neodvisno od vlade.

Poslanec NSi Jernej Vrtovec je pojasnila zavrnil: "Da politika ne kadruje, to so pa pravljice za lahko noč."

Z vprašanji o kadrovanju je nadaljeval tudi nepovezani poslanec Bojan Dobovšek, ki ga je predsednik vlade spraševal tudi o domnevnem "nepotističnem in političnem" kadrovanju v igralniški družbi Hit.

Nadzorniki so med tremi kandidati v začetku meseca za predsednika uprave izbrali Janeza Mlakarja. Kot so navajali novinarji Siol.net, naj bi šlo za kandidata, ki ga podpirajo v SMC. Mlakarju njegovi nasprotniki očitajo tudi neizkušenost na področju igralništva, saj je doslej deloval kot direktor družbe Papir Servis.

Cerar je ob tem navedel, da se vlada ni vmešavala v njegovo imenovanje, poleg tega pa je tudi zavrnil, da je Mlakar osebni prijatelj gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ali njegove prijateljice. "Minister bo pa že vedel, kdo so njegovi prijatelji," je navedel Cerar.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (13)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima