Šport > Nogomet
37 ogledov

Predsedniku Barce grozi zapor

Bartomeu Barcelona novi predsednik Neymar pogodba EPA
Po poročanju radia Catalunya imata aktualni in nekdanji predsednik Barcelone skupaj s klubom, ki je prav tako obtožen, 20 dni časa za pripravo obrambe.

"Primer Neymar" še naprej dobiva nova poglavja, za vpletene sicer ne preveč pozitivna. Tako Barcelona kot Josep María Bartomeu - njen nedavno izvoljeni predsednik - in nekdanji prvi mož Sandro Rosell so v primeru zdaj uradno obtoženi. Po poročanju radia Catalunya so v ponedeljek vsi obtoženi dobili poziv, da glede spornega prestopa brazilskega nogometaša iz Santosa leta 2013 pripravijo svoje dokaze in obrambo.

Katalonci so v javnost najprej poslali veliko nižji znesek od dejanskega, ki je Brazilca zvabil v Katalonijo, zaradi kasnejših razkritij in obtožb o utaji davkov pa je Rosell odstopil, nasledil pa ga je tedanji podpredsednik Bartomeu.

Ta je letos razpisal volitve in jih poleti kljub sodnemu procesu, ki mu visi nad glavo, tudi dobil, zdaj pa se bo sredi službovanja moral na sodišču braniti tudi pred zaporno kaznijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.