Šport
26 ogledov

Predsedniku Barcelone grozi zapor

Bartomeu Barcelona novi predsednik Neymar pogodba EPA
Španski tožilci za predsednika Barcelone Josepa Mario Bartomeua zahtevajo dve leti in tri mesece zaporne kazni, za njegovega predhodnika Sandra Rosella pa sedemletno kazen zaradi afere Neymar.

Poleg zaporne kazni za Bartomeua in Rosella madridsko sodišče zahteva še plačilo 22,2 milijona evrov denarne kazni.

Gre za primer prestopa brazilskega zvezdnika Neymarja, ki se je izkazal za precej dražjega, kot so prvotno zatrjevali v klubu. Tožilstvo meni, da je katalonski klub zaradi zapletenega sistema pogodb prikril dejansko vrednost prestopa, izračunali pa so, da bi morali pri Barceloni plačati še 12,15 milijona evrov davka na ta prestop. Če bo tožilstvo dokazalo, da je šlo za davčno utajo, bo vrednost prestopa Neymarja skupno narasla že na 94,8 milijona evrov.

Sprva je tožilstvo domnevno davčno utajo očitalo le tedanjemu predsedniku Rosellu, ki je dolgo trdil, da je bila vrednost prestopa le 57 milijonov evrov, od katerih jih je 17 dobil njegov nekdanji klub Santos, 40 pa agencija Neymarjevega očeta. Preiskave v klubu so pozneje razkrile številne dodatne pogodbe. Rosell je nato zaradi tega odstopil, Barcelona pa je že prostovoljno plačala 13,5 milijona zaostalih davčnih obveznosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.