Slovenija
31 ogledov

Predstave Cirque du Soleil v Ljubljani visijo na nitki

Cirque du Soleil Profimedias
Predstave svetovno znanega cirkusa v Ljubljani, ki so planirane za konec tedna, so pod vprašajem. Organizatorji pravijo, da je možno še vse.

"Čakamo še na uradne informacije, a je prišlo do logističnega zapleta," so nam potrdili predstavniki organizatorjev, pri kateri smo preverjali informacije, ali so zaradi zasega opreme Cirque du Soleil v Turčiji ogrožene napovedane predstave v Sloveniji. Na vprašanje, ali bodo predstave odpovedane ali predstavljene, je Simona Potočar z NuCoast Concerts odgovorila, da je vse še možno.

Na vprašanje, koliko kart je bilo prodanih, pa odgovarja, da je šla prodaja zelo dobro, o natančnem številu pa ni mogla govoriti. V Ljubljani je sicer napovedanih pet predstav, prva je na sporedu že v petek.

Na turški meji so cirkusantom zasegli opremo

Zaseg opreme na turški meji je dosegel turški organizator ESO Organizasyon, ki je imel s svetovno priznanim cirkusom sklenjeno pogodbo, v skladu s katero bi ta moral v času Expa v mestu Antalya, med 16. avgustom in 17. septembrom, izvesti 40 predstav. Cirkus je po poročanju The Hürriyet Daily News po neuspelem državnem udaru enostransko prekinil pogodbo, pri tem pa niso vrnili 2.250.000 evrov, ki jih je organizator že plačal.

Spor je ostal nerazrešen dokler se cirkus med 1. in 9. oktobrom ni ponovno vrnil v turško prestolnico. Podjetje je v tem času na sodišču v mestu Edirne doseglo začasen zaseg 23 tovornjakov z opremo. Turški mediji pri tem poročajo, da je pet tovornjakov sodno odločitev prehitelo in prečkalo mejo z Grčijo.

Odvetnik turškega podjetja Eylem Akkayalı je za The Hürriyet Daily News povedal, da so zagotovo pripravljeni na sporazum, a pričakujejo, da jim bo podjetje poplačalo vse stroške. "Ta situacija se je nekako spremenila v zadevo nacionalnega ponosa, zato zahtevamo povrnitev stroškov," je še povedal.

Komentarjev 1
  • OF 07:14 13.oktober 2016.

    Ne mi govort, da ne vedo koliko vstopnic so prodali. Lepo prosim, vse je oštevilčeno, kodirano, gre preko blagajn in na zadnje leti v razne vrste evidenc. Tako, da naj nehaj nabijati s takimi izjavami.