Slovenija > Črna kronika
174 ogledov

Predstojnik inštituta za anatomijo Dean Ravnik naj bi prodajal trupla oziroma dele

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ljubljanska medicinska fakulteta je odpovedala delovno razmerje in kazensko ovadila dolgoletnega predstojnika inštituta za anatomijo. Deana Ravnika sumijo nepravilnega ravnanja z deli človeškega telesa.

"Nikoli nisem prodajal trupel. To je vse, kar lahko povem," je za Žurnal24 sporočil nekdanji predstojnik inštituta za anatomijo Dean Ravnik.  Ravnik je inštitut vodil 23 let, ljubljanska medicinska fakulteta pa ga je kazensko ovadila zaradi suma, da je trupla oziroma njihove dele, ki so bili darovani inštututu za učne in raziskovalne namene, prodajal brez soglasja medicinske fakultete, a z njenim logotipom.

O sumu jih je obvestil Furs

Na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani so postopek proti Ravniku začeli, ko so prejeli informacijo Finančne uprave RS (Furs) o sumu nepravilnega ravnanja z deli človeškega telesa.

"Nepravilnosti, ki so se ugotovile in potrdile v začetku oktobra meseca in ki so se izvajale dalj časa, je v celoti vodil predstojnik sam, brez vednosti in pomoči sodelavcev inštituta in celotne fakultete. Sam je pisal in podpisoval vso dokumentacijo, prav tako se je tudi osebno dogovarjal z vsemi prejemniki spornega materiala," navajajo na fakulteti. 

S tem primerom pa se bodo ukvarjali tudi na ministrstvu za zdravje, kjer so zaprosili medicinsko fakulteto za dodatna pojasnila. Nato se bodo odločili o primernih nadaljnjih ukrepih.

V sporu z Živčec Kalanovo

Dean Ravnik,  je v javnosti poznan kot iz leta 2012, kot eden najglasnejših kritikov nekdanje predsendice Zdravniške zbornice Slovenije, Gordane  Živčec Kalan. Živčec Kalanovi je očital slabo vodenje zbornice, aroganten odnos do novinarjev in staršev pokojnega Bora Nekrepa, ter jo večkrat pozval k odstopu. Ker jo je v intervjuju označil za grozljivo, arogantno in paranoično, ga je Živčec Kalanova tožila zaradi razžalitve. Na koncu sta se poravnala. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:58 18.november 2015.

    "Nikoli nisem prodajal trupel. To je vse, kar lahko povem,"Seveda bi če bi povedal več sebi šel na škodo ane? Ti je odvetniko povedal kaj smeš pa kaj ne smeš ane?

  • satir 11:44 18.november 2015.

    bi bilo za preverit če je od njega dobil kose tudi znan koprski kvaziumetnik...priznan seveda, DV ali pa tisti drugi ki si vrta luknje v koleno