Slovenija
72 ogledov

Preiskava miniranja ni odkrila nepravilnosti

Poglabljanje struge Save Občina Krško
Inšpektor pri pregledu miniranja v Krškem ni ugotovil nepravilnosti, izrekel je le nekaj varnostnih ukrepov.

Rudarski inšpektor, ki si je v petek ogledal delovišče v Krškem, kjer se je v sredo ob miniranju savske struge v okolico razpršil rečni gramoz, je ugotovil, da je izvajalec pri geometriji minskega polja upošteval parametre, določene s tehnično dokumentacijo. Na kraju samem pa je izrekel le nekaj varnostnih ukrepov. Kot so na spletni strani Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor objavili danes, je inšpektor na podlagi zakona o rudarstvu izrekel inšpekcijska ukrepa, po katerih je treba zmanjšati količino razstreliva na časovni interval in minske vrtine pokriti z geotekstilom.

Pred omenjenim dogodkom uporabljeno količino razstreliva na časovni interval, ki je znašala kilogram, je zmanjšal za polovico, sicer pa je ugotovil, da je bila tehnična dokumentacija za miniranje izdelana skladno z veljavnimi predpisi in lastnostmi mineralne surovine, ki jo razstreljujejo.

Izvajalec je usposobljen

Po ugotovitvah inšpektorata dela pri poglabljanju savske struge v Krškem izvajajo na podlagi ustreznih dovoljenj in tehnične dokumentacije, njihov izvajalec pa je zanje usposobljen. Inšpektorat tudi ni prejel nove prijave ali pritožbe v zvezi z dogodkom 20. februarja, so še zapisali v poročilu inšpekcijskega pregleda.

V Krškem je v sredo ob miniranju in eksploziji skal nekaj kamenja padlo na dva osebna avtomobila in bližnje stavbe. Omenjeni vozili sta bili poškodovani, policisti pa so o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo v Krškem in pristojne inšpekcijske službe.

Komentarjev 2
  • feferon 13:28 26.februar 2013.

    Normalno, seveda za banana republiko...

  • Žurnalček 00:15 26.februar 2013.

    Če pa ne zna inšpektor vsaj odpreti ust in povedati: "dali so ćiket preveč v luknjo" , pol naj gre pa u 3pm. !