Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Kriminalisti v bolnišnici

Preiskava v izolski bolnišici
1/2
Nataša Čepar
Bolnišnica je za sterilizacijo opreme najela zunanjega izvajalca.

Splošno bolnišnico Izola (SBI) so včeraj obiskali kriminalisti, ki so preiskovali sum kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Obiskali naj bi tudi dom direktorja bolnišnice Janija Derniča. Vodstvo bolnišnice se je zaradi preiskave zavilo v molk.

Sodelovali posredniki

Preiskava naj bi bila povezana z oddajo posla s sterilizacijo in razkuževanjem medicinske opreme zunanjemu izvajalcu (tržaški bolnišnici), pri čemer naj bi pri tem posredovala podjetja v lasti Iva Kreblja in njegovega sina Andraža Kreblja, ki pa nam ju ni uspelo priklicati. Aplikacija Supervizor pokaže, da so njuna tri podjetja – Siservis, Diaport in Timus – z izolsko bolnišnico od lani sklenila za več kot 400 tisoč evrov poslov.

Problematizirali posel

Predsednica sveta SBI je povedala, da je nad kriminalistično preiskavo presenečena, čeprav so najem zunanjega izvajalca za sterilizacijo večkrat problematizirali na sejah sveta. Menili so, da je strošek, ki je segal tudi do 40 tisoč evrov na mesec, previsok in da bi se morala ta dejavnost izvajati v bolnišničnih prostorih. Vodstvo izolske bolnišnice se je pri zagovarjanju posla z zunanjim partnerjem sklicevalo na pomanjkanje ustreznih sterilizatorjev in težave z usposobitvijo ustreznih prostorov.

Predsednica sveta Splošne bolnišnice Izola Janja Pavšič je povedala, da je za kriminalistično preiskavo izvedela iz medijev in da je nad tem presenečena.

 

Dejala je, da so posel s sterilizacijo že večkrat problematizirali na sejah sveta. Gre za večje zneske, med 30 in 40 tisoč evrov.

 

V zadnjem času je teh stroškov manj, saj je bolnišnica dobila svoj sterilizator. V svetu so zahtevali, da se sterilizacija opravi znotraj hiše, saj je bil znesek previsok. V sam postopek izbire izvajalca posla pa se ona ni spuščala, saj je bil posel sklenjen že pred začetkom njenega mandata.

 

Komentarjev 5
  • privat 22:09 23.avgust 2013.

    verjami da v bolnišnicah kradejo z bagri...drugod pa z lopatami! mi smrtniki pa z pincetami in odgovarjamo kot za zločin proti človeštvu

  • Jutranja Zarja 07:01 23.avgust 2013.

    Bi bilo boljše če bi malo bolnico sterilizirali , ker sobe so umazane .

  • mph 17:26 22.avgust 2013.

    Jaz pa sem slišal, da je baje naredil končno nekaj reda, je pa težko iskat vedno nove "notranje rezerve", če ti revolveraš, ki vodi ZZZS, stalno sproti spodkopava temelje. ZZZS bi bilo bolje, če bi najprej iskala pri sebi notranje ...prikaži več rezerve, potem pa šele to delala drugim. Od njih pa res nobene koristi, zdravniki vsaj zdravijo.