Slovenija
38 ogledov

"Preiskavo zoper Jankovića zavira tožilec"

Alenka Jeraj je napovedala, da bodo zaslišanja nadaljevali, zaključno poročilo o Žurnal24 main
Podpredsednica stranke SDS Alenka Jeraj meni, da preiskavo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića ovira generalni državni tožilec Zvonko Fišer.

Jerajevo čudi, da "ob jasnih dokazih (nakazila na MOL na Bazo Dante, nakupi kmetijskih zemljišč v Ljubljani, ki so postala zazidljiva in se jim je s tem nekajkrat povečala vrednost ...), kvalitetni preiskavi Dursa, poročilu komisije", ki jo jo vodila, razen hišne preiskave zoper Jankovića nismo videli še nič. Že šest let se, kot opozarja, preiskuje tudi primer Mercatorja in hišnega podjetja Electa v lasti Jankovićevih sinov, ki je gradilo Mercatorjeve trgovine.

"Menim, da je kot prvi za zaviranje preiskave odgovoren generalni državni tožilec Zvonko Fišer, saj je posebno skupino za preiskavo nezakonitosti pri ravnanju župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankoviča imenoval tri mesece po ovadbi Dursa in več kot pol leta po ovadbi preiskovalne komisije, ki sem jo vodila", je dejala v intervjuju za Demokracijo.

Meni, da bi Furlan moral odstopiti

Na novinarsko vprašanje, ali imajo organi pregona dvojna merila, je Jerajeva odgovorila, da je vse odvisno od vodstva posameznih organov. "Če želijo, da se nekaj zgodi hitro, se bo to tudi zgodilo," je dejala.

Jerajeva tudi meni, "da je Harij Furlan, vodja specializiranega tožilstva za organizirani kriminal, v primeru Hilde Tovšak naredil hudo napako, za kar bi moral odstopiti".

Za reformo sodstva

Podpredsednica SDS je o slovenskem sodstvu povedala, da je v njem marsikaj narobe in da bi ga morali reformirati. Jerajeva tudi ocenjuje, da so posledice na mnogih področjih, v sodstvu, medijih, in da "je očitno šele sedaj dozorel čas, da se na tem področju tudi kaj stori".

Opomnila je na to, da je v Sloveniji največ sodnikov na prebivalca v Evropi in hkrati največ zaostankov, sploh v težjih zadevah. "To kaže na neučinkovitost in nizko storilnost sodnikov ali pa je sistem tako slabo postavljen, da onemogoča dobro delo sodnikov," meni Jerajeva.

Komentarjev 14
  • Scott 02:47 05.julij 2013.

    Ti primitivec pa rdeče, kajne?

  • Šemefuky 18:13 27.junij 2013.

    Preiskavo zoper Zokija ovirajo vsi, ki bi lahko kompromitirani zaradi njegovih poslov.Vprašajte palčka, če bi mu pasalo, da ga nasadijo, ali pa Bučarja, Stanovnika in vse, ki so ga prosili, da pride svoje probleme skoz politiko reševat. In vsi ...prikaži več skupaj naj gredo lepo u 3PM.

  • PIKO5 17:39 27.junij 2013.

    Odgovor bralca na članek v Financah z alarmantnim naslovom: Slovenija najmanj privlačna za tuje investitorje v EU !!!!To je ravno to kar južnjaško murgeljska mafija želi. Čim manj domače in tuje konkurence. Domače podjetnike uničuje z inkvizicijsko inšpekcijsko ...prikaži več vojno in birokratskimi preprekami, tujce pa odvrne ista zakonodaja in visoki davki.In tako je uspelo murgeljski rdeči gnojnici obdržati v rokah večino državnih podjetij. Iz njih uspešno kradejo in jih že 22 let po drugi strani polnijo z davkoplačevalskim denarjem.Je pa vse to možno samo zato, ker so slovenceljni ekonomsko najbolj nepismen narod EU in imajo še iz diktatorskih časov načrtno izključene sposobnosti samostojnega razmišljanja.Kam pes taco moli se vidi iz razmišljanj Todoriča, ki vidi prihodnost bivše juge spet v neki novi gospodarski zvezi. Todorič je del iste mafije kot južnjaško murgeljska gnojnica in s svojim imperijem lahko preživi samo v zaprtem gospodarstvu.Z