Slovenija
25 ogledov

Preiskovali naj bi tudi smrt 40-letnega padalca

Napačno zvezane cevi Medicoengineering
Del kriminalistične preiskave, ki jo kriminalisti vodijo zaradi napačnega priklopa medicinskih plinov v šempetrski bolnišnici, naj bi bila tudi smrt 40-letnega jadralnega padalca, ki je marca strmoglavil na območju Ajdovščine.

Padalec je umrl v bolnišnici, kjer so ga obravnavali v sobi, v kateri je iz priključka za kisik pritekal smejalni plin. Vdova umrlega padalca se po poročanju televizije POP TV že več kot sedem mesecev zaman trudi, da bi ji bolnišnica ali policija posredovala možev obdukcijski list. Ta naj še ne bi bil zaključen, saj je po neuradnih informacijah POP TV del kriminalistične preiskave tudi smrt 40-letnika.

Na delovnem mestu, kjer je bila napeljava napačno zvezana in je iz cevi namesto kisika pritekal smejalni plin, so obravnavali sedem pacientov, več od njih jih je kasneje umrlo. Šele strokovna mnenja bodo pokazala, ali je bil kateri med njimi dejansko žrtev smejalnega plina. Policija je že ob razkritju kazenske ovadbe napovedala, da lahko le-to dopolni, če se bo izkazalo, da je bilo takšnih primerov več. 

Zaradi smrti moškega na šempetrski urgenci je kazensko ovadenih sedem oseb, ki so storile osem kaznivih dejanj. Preiskava je pokazala, da oseba, ki bi to morala storiti, ni priključila cevi na inštalacijo, dve nepooblaščeni osebi pa sta opravili napačno priključitev. 

Komentarjev 3
  • dd 13:49 24.oktober 2016.

    Osebje nesposobno. Le kje so bili ves čas, ko so ljudje umirali?

  • Ronald Reagan 07:25 24.oktober 2016.

    Za mene je eden in edini krivec za to šalamastiko odgovorni nadzornik projekta. Pika.On na koncu podpiše izjavo o zanesljivosti objekta. Pika.Ko bodo pri nas nadzorniki začeli odgovarjati za svoja dejanja in podpise (ter prejete podkupnine!!!) se bo ...prikaži več kvaliteta v gradbeništvu dvignila...prej pa ne. In potem tudi takih zadev več ne bo. Pika.

  • erikkk 05:59 24.oktober 2016.

    Jst pa mislim da je to kr namerna obrt vsega zdravstva, žal pa jih je večina slepih ...