Slovenija
295 ogledov

Preiskujejo direktorja PU Celje

Jože Senica Gregor Katič
Državno tožilstvo direktorja Policijske uprave (PU) Celje Jožeta Senico preiskuje zaradi domnevno nezakonitih premestitev zaposlenih in korupcije.

Specializirano državno tožilstvo je za STA potrdilo, da njihov posebni oddelek na podlagi anonimne prijave preiskuje direktorja PU Celje Jožeta Senico. "Kako daleč je postopek preiskave in kakšne so ugotovitve, ne moremo povedati, saj gre za predkazenski postopek," so zapisali na specializiranem državnem tožilstvu.

Poleg Senice v preiskavah še Kos, Goršek in Turk

Po poročanju današnjega Večera zaradi suma nezakonitih premestitev zaposlenih in korupcije v PU Celje poleg Senice preiskujejo tudi vodjo uprave za organizacijo in kadre na notranjem ministrstvu Roberta Kosa. Po neuradnih podatkih, ki jih navaja Večer, naj bi se med preiskovanimi znašla tudi nekdanji generalni direktor policije Janko Goršek in nekdanji direktor celjske policijske uprave Karol Turk.

Policija nezakonitost zanika

Na Generalni policijski upravi zagotavljajo, da vse premestitve in kadrovske postopke izvajajo zakonito na podlagi delovnih potreb in ocene, da je mogoče na ta način zagotoviti učinkovitejše oz. smoternejše delo organa. "Odločno  zanikamo navedbe, da bi naj inšpekcija zaradi nezakonitih  premestitev že izdala kazni oziroma plačilne naloge odgovornim v  vrhu  policije. Prav tako odločno zanikamo namigovanja  in podtikanja  o koruptivnem ravnanju odgovornih oseb PU Celje, GPU in MNZ," so zapisali v izjavi za javnost.

Takšni očitki po besedah tiskovnega predstavnika GPU Draga Menegalije med zaposlene vnašajo nelagodje in nemir.

V okviru tisoččlanskega kolektiva sicer letno izvedejo okoli 30 premestitev.

Komentarjev 2
  • privat 09:16 05.december 2013.

    policaji so samo mali ljudje ,ki so jim politiki napihnili strah do njih.

  • Šemefuky 20:05 17.julij 2013.

    Ko so šefi v pitanju, mislim, da je vse OK, če bi kak policaj prdnu, ko ne bi smel, bi ga že dali v klobase.