Vizita za živali > Festival
39 ogledov

Preizkusili boste lahko pasje discipline

ŠKD Krim ŠKD Krim
Na Kinološkem dnevu na Sejmu za ljubitelje živali nas bodo znova razveselili člani in kužki Športnega kinološkega društva Krim. Obljubimo, da se boste z njimi zabavali vsaj toliko, kot lansko leto.

Športno kinološko društvo (ŠKD) Krim je bilo ustanovljeno leta 1980 in ima za seboj 36-letno uspešno tradicijo šolanja psov, organizacije različnih prireditev tako državnih, kot tudi mednarodnih.

"Člani društva so se že od ustanovitve naprej maksimalno angažirali v skupnosti pri osveščanju ljudi o delu in bivanju s psom. Še vedno tesno sodelujemo s krajevno skupnostjo," pravi Katja Dermol s ŠKD Krim. Pojasnjuje, da so v društvu preko inštruktorice Karmen Zahariaš pričeli z disciplino Rally Obedience, v kateri zdaj že nekaj let potekajo tudi uradna tekmovanja.

"Naš osnovni namen je ustvariti tandem lastnik-pes, ki bo skozi celotno življenjsko pot psa stopal brez težav z okolico, drugimi psi in živalmi. Imamo način šolanja v katerem se lahko posameznemu paru precej prilagodimo, saj se zavedamo, da niso ne vsi psi, ne vsi lastniki narejeni po »istem kalupu« in tako tudi delo ni možno z vsemi na enak način," opisuje Katja. 

Ker seveda brez zabave v društvu ne gre, za svoje člane vsako leto organizirajo tudi zabavno srečanje – Krim Trim, na katerem se ob zabavnih športnih, malce drugačnih igrah še bolj spoznajo in svoje kužke naučijo tudi sodelovanja v večji množici.

Kaj nam bodo predstavili

Kinološki dan bo v nedeljo 11. septembra na Sejmu za ljubitelje živali. Sejem bo od 9.00 do 17.00 v Češminovem parku v Domžalah. Več informacij najdete TUKAJ.

"Na sejmu bomo predstavili bolj kot ne celoten spekter disciplin s katerimi se ukvarjamo v društvu, razen osnovnega šolanja," pravi. Gledalci bodo tako lahko njihove člane opazovali pri predstavitvah agility-ja, flyball-a, rally obedience, frizbi-ja, dela z reševalnimi psi, prikazali bodo zabavne trike, ki jih njihovi tečajniki izvajajo s psi, za otroke pa bodo imeli tudi simpatičen program Brez strahu pred psom.

Kako boste lahko sodelovali

"Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v vseh disciplinah, ki jih bomo predstavili na kinološkem dnevu – v kolikor s seboj ne bodo imeli svojega štirinožca, jim bomo lahko "posodili«" katerega od naših pesjanov, ki so že vajeni sodelovanja z različnimi ljudmi," pojasnjuje Katja.

Če pa bi katero od disciplin želeli naučiti svojega psa, vam bodo prvo osnovo pokazali že tam, potem pa se jim lahko pridružite v tečajih, ki se v jesenskem delu ravno pričenjajo. Več o tečajih TUKAJ.