Šport
108 ogledov

Preizkusite se v telemark smučanju

telemark smučanje
1/9
TKK Kranj
Telemark Klub Kranj (TKK) organizira brezplačno telemark delavnico, ki jo bo gostilo smučišče v Kranjski Gori.

"Telemark smučanje bo v prihodnosti tudi olimpijski šport, do takrat pa moramo narediti dobro ekipo. Želimo razširiti tako bazo rekreativcev kot tekmovalcev, predvsem pa tekmovalk," nam je pred promocijskim dogodkom, ki bo v soboto, 31. januarja, povedal vodja promo tima TKK Franc Horvatiček in nadaljeval: "Vsakdo, ki se nam bo pridružil, bo dobrodošel. Posojali bomo opremo, se pravi pancerje, smučke z vezmi, vsak bo imel na voljo za učenje tudi učitelja, ki mu bo predstavil telemark smučanje. Delavnica bo potekala od 10. do 14. ure, namenjena je vsem, ki že znajo vsaj malo stati na smučeh."

Telemark smučanje, Slovenija je v preteklosti že imela tudi svetovnega prvaka, to je postal David Primožič, na naslednjih zimskih olmpijskih igrah v Južni Koreji še ne bo v programu, ljubitelji tega športa pa že računajo na leto 2022. "Nekaj držav bi bilo treba še pritegniti v telemark smučanje, da bi ta postal olimpijski šport. Pogovori potekajo že nekaj časa in odvijajo se pozitivno. Upamo, da se bo to zgodilo čim prej," je dejal Horvatiček.

Malo denarja, zvezi vseeno hvaležni za pomoč

In kam trenutno sodi slovensko telemark smučanje? "Trenutno naši tekmovalci sodijo v drugo deseterico najboljših na svetu. Redno se osvajajo uvrstitve od desetega do dvajsetega mesta v svetovnem pokalu, Sašo Aleš pa je bil leta 2013 tudi četrti na svetovnem prvenstvu," je še povedal Horvatiček.

Slovensko telemark smučanje ima sicer težave s pridobivanjem pravih sponzorjev. "Pokrovitelji so pri nas predvsem starši. Nekaj sponzorjev nam pomaga z opremo, ostalo pa krijejo predvsem starši. Smo predvsem entuziasti, z veseljem to počnemo, želimo pa si reči premakniti nekoliko naprej. Kar se stroškov tiče, je vse skupaj primerljivo z alpskim smučanjem, tudi tu stanejo smučišča, treningi, oprema ... Vodilni možje pri Smučarski zvezi Slovenije so nam naklonjeni, pomagajo nam tudi finančno, a v skladu z njihovimi zmožnostmi. Vemo, da finančni položaj ni rožnat, se pa trudijo in za to pomoč smo jim hvaležni," je zaključil vodja promo tima TKK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.