Šport
18 ogledov

Prejeli le dve točki v četrtini

Pripravljalna tekma Slovenija - Gruzija
1/11
Simon Maljevac
Slovenski košarkarji so na pokalu Adeeco zmagali tudi na drugi tekmi. Tokrat so bili prepričljivo boljši od Gruzije s 95:68.

Če je slovenski selektor Jure Zdovc po četrtkovi zmagi nad Kanado še negodoval nad igranjem svojih izbrancev v obrambi, je bil tokrat verjetno navdušen s predstavo v drugi četrtini, ko je Slovenija Gruzijcem dovolila le dve točki. Slovenci so drugih deset minut igre tako dobili s kar 21:2, na glavni odmor ob polčasu pa so krenili z vodstvom 44:19. V drugem polčasu so slovenski košarkarji mirno nadzorovali potek dvoboja.

"Seveda sem lahko zadovoljen tako z mojo igro kot s predstavo celotne reprezentance. Odlično smo zadevali iz razdalje in predvsem v prvem polčasu opravili odlično delo v obrambi. V drugi četrtini smo preprosto zaprli vse poti do našega koša in tekmecem dovolili le dve točki. Proti Ukrajincem nas čaka zahtevna naloga, saj gre za zelo visoko ekipo, mi pa imamo malce primanjkljaja v centimetrih. Seveda bomo igrali na zmago," je dejal prvi strelec dvoboja Jure Balažić. Ta je zadel pet od šestih metov za tri točke, nezgrešljiv pa je bil tudi pri metih za dve točki in pri prostih metih. Zbral je 23 točk.

Drugi strelec v slovenski izbrani vrsti je bil tokrat Klemen Prepelič, ki je zbral 14 točk. "Selektor je poudaril, da si moramo sami izboriti prostor za odprte mete. Vsi smo profesionalci in se zavedamo, da moramo najprej oddelati svoje delo v obrambi, šele nato pa razmišljamo o napadu. Ne zanašamo se samo na met, kar moramo dokazati tudi v naslednjih tekmah. Smo še daleč od popolne igre, novo dimenzijo pa bo zagotovo dodal Goran Dragić. Vzdušje v reprezentanci je odlično. Na treningih se včasih pojavi tudi kakšna iskrica, vendar je vse to v žaru borbe," je po dvoboju sicer dejal branilec.

Kar precej časa je znova na parketu prebil tudi član prve peterke na pravkar končanem evropskem prvenstvu do 20 let. "Hitro sem se moral prilagoditi na novo okolje. Gre za veliko razliko med mlado in člansko reprezentanco, vendar se vsak dan boljše počutim. Neuspeh na evropskem prvenstvu v Grčiji je že pozabljen, sam pa sem osredotočen na treninge in tekme, na katerih se skušam selektorju predstaviti v čim lepši luči," je menil Matic Rebec.

Slovenci se bodo v zadnjem kolu pokala Adecco ob 20. uri pomerili še z Ukrajino. Slednjo so na lanskem evropskem prvenstvu premagali v boju za 5. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.