Zdravje > Aktualno
75 ogledov

Prejeli poročilo o nadzoru

novorojenček na tehtnici Shutterstock
Kopije poročila o nadzoru zbornica v teh dneh vroča vsem zdravnikom, ki so sodelovali v nadzoru.

V UKC Ljubljana so že prejeli prevedeno poročilo o nadzoru nad njihovim otroškim kardiokirurškim programom v obdobju 2007-2014. Kopije poročila zbornica v teh dneh vroča tudi vsem zdravnikom, ki so sodelovali v nadzoru, potrdil predsednik zbornice Andrej Možina.

Zatika pa se jim pri postopkih za odvzem licence zdravniku Ivanu Radanu.

Kmalu bodo predstavili ugotovitve

Možina napoveduje, da bodo v začetku septembra tudi javnosti predstavili ugotovitve izrednega strokovnega nadzora na otroški srčni kirurgiji. Dodaja, da s tem ne bodo čakali, tudi če bi se pri katerem od zdravnikov zatikalo pri prevzemu pošte. Zdravniki imajo sicer v tem postopku le možnost podati pripombe, ne pa tudi možnost pritožbe na poročilo, je pojasnil.

Težave pa imajo na zdravniški zbornici v postopku odvzema licence zdravniku Ivanu Radanu, ki ga policija sumi umora sedmih bolnikov, ki so bili v oskrbi na nevrološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Z okrožnim sodiščem namreč še vedno niso uspeli dogovoriti, da bi njihovim izvedencem omogočili vpogled v dokumentacijo o teh primerih, ki jo ima sodišče, a bi jo tudi izvedenci potrebovali, da lahko ocenijo, ali je res prišlo do hudih strokovnih napak.

Podaljšali pripor

Okrožno sodišče v Ljubljani je Radanu še za šest tednov podaljšalo pripor. Radan je osumljen 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.