Šport > Nogomet
45 ogledov

Prekinil tekmo, ker je zavohal marihuano

Thomas Kraft, vratar Hertha BSC EPA
Vratar nemškega kluba Hertha BSC Thomas Kraft je med pripravljalno tekmo s španskim klubom Rayo Vallecano zavohal marihuano in zaprosil za prekinitev tekme.

Pripravljalne tekme med nemškim klubom Hertha BSC in španskim klubom Rayo Vallecano niso prekinili zaradi izgredov navijačev, ampak zaradi mladeničev, ki so si za golom nemškega vratarja Thomasa Krafta privoščili cigareto z marihuano.

"Naenkrat sem zavohal sladki vonj, ki se je razširil po kazenskem prostoru. Kmalu pa se je oblikoval cel oblak dima. Če bi to vdihoval še četrt ure, bi me lahko odpeljali z rešilcem,“ se je pritožil 26-letni vratar Herthe BSC.

Tudi njegov trener Pal Dardai je bil zaskrbljen: "Thomas je ravna pravilno in prosil za prekinitev ter nam sporočil kaj se dogaja. Ne sme vdihovati te reči zaradi dopinških pravil.“ Ali bi mu lahko marihuano v krvi dokazali na dopinškem testu zaradi vdihovanja, je sicer vprašljivo.

Soigralec Krafta Marius Gersbeck, ki mnoge navijače pozna osebno, je med prekinitvijo pristopil k mladeničem, ki so kadili marihuano, in jih prosil naj prenehajo. Navijači so nedovoljeno substanco hitro pospravili, a se pri tem tudi nekoliko norčevali iz Krafta.

Vratarju pa se cela zadeva nikakor ni zdela zabavna: "Ne morejo tega delati tukaj. Na stadionu so otroci. Ljudje naj to delajo v lastnih domovih, ne pa na športnih dogodkih. Ali, še bolje, naj enostavno ne delajo tega.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.