Šport
39 ogledov

''Preklinjaj v čelado!''

vettel ricciardo EPA
Dirkač Red Bulla Daniel Ricciardo meni, da ni opravičila za besede, ki jih je na VN Mehike izrekel njegov nekdanji moštveni kolega Sebastian Vettel.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel se je pokesal za verbalni napad na direktorja dirke Charlieja Whitinga in se tako izognil kazni Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA).

Dirkač Ferrarija je v zaključku VN Mehike besnel po radijski zvezi, kasneje pa se je branil, češ da je besede izrekel pod velikim čustvenim pritiskom in vplivom adrenalina.

Nemškega dirkača so kritizirali številni profesionalni kolegi, med najglasnejšimi pa je bil njegov nekdanji moštveni kolega Daniel Ricciardo, ki se na Vettlovo argumentacijo kratkomalo požvižga.

Po mnenju Avstralca bi morali dirkači kletvice obdržati zase, po radijski zvezi pa bi morali ostati bolj profesionalni.

''Tega ni treba predvajati''

''Če je tvoj instinkt takšen, da pritisneš gumb za radijsko zvezo in začneš vpiti, potem bi moral biti razumnejši,'' je štirikratnega prvaka okrcal Ricciardo.

''Verjemite mi, jaz bi povedal dvakrat toliko, vendar bi najprej povedal sebi, šele nato bi pritisnil gumb. Tega ti ni treba predvajati. Preklinjaš lahko v čelado, čez nekaj trenutkov pa spregovoriš v bolj umirjenem tonu,'' je dodal Avstralec.

Vettel se je v letošnji sezoni večkrat znašel v navzkrižju z drugimi dirkači, med drugim se je prepiral z Danilom Kvjatom in Maxom Verstappnom. Ricciardo, ki je pri Red Bullu z njim preživel eno sezono (2014), meni, da Nemec pretirava.

''Vidim, da je letos bolj živčen. V preteklosti je dokazal, da je lahko precej čustven, a letos se mi zdi, da je šel še korak dlje. Mislim, da je razočaran nad potekom sezone. Verjetno je mislil, da se bodo lahko kosali z Mercedesom, vendar ni bilo tako. V preteklosti ga je marsikaj razjezilo, letos pa je bilo tega že nekoliko preveč,'' je zaključil Ricciardo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.