Slovenija
19 ogledov

Prekuhavajte vodo!

voda..pipa..omivanje..roke..omivalnik..pranje Žurnal24 main
Zavod za zdravstveno varstvo (ZZV) Murska Sobota prebivalcem, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz lastnih vodnih virov oz. vodnjakov ali so vezani na male vodovode, ki nimajo upravljavca, svetuje preventivno prekuhavanje vode, namenjene pitju in pripravi hrane.

Kot so sporočili, je zaradi dolgotrajnih padavin, taljenja snega in velike razmočenosti tal večja možnost, da je voda iz lastnih vodnih virov ali malih vodovodov brez upravljavca mikrobiološko neustrezna. Zato uporabnikom te vode svetujejo preventivno prekuhavanje vode. Za rizične skupine, to je za dojenčke, nosečnice in doječe matere, pa svetujejo, da uporabljajo embalirano vodo.

Do ukinitve razmer

Obvestilo načeloma velja do umiritve vremenskih razmer in normalizacije vodostaja podtalnice. Za vse ostale prebivalce pa velja, da naj upoštevajo navodila upravljavcev vodovodov.

V Pomurju in Podravju je zaradi visoke podtalnice ob hkratnih padavinah voda predvsem v nedeljo in ponedeljek zalila kleti v več sto objektih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.