Šport > Košarka
12 ogledov

Preldžić: "Olimpiji želim Top 16"

Emir Preldžić EPA
Emir Preldžić, nekdanji slovenski reprezentant, ki zdaj nastopa za Turčijo, se v Stožicah ni obremenjeval z žvižgi navijačev. Olimpiji želi uvrstitev med najboljših 16.

"Tekma je bila resnično težka, saj Olimpija igra res dobro. Ima mlade in dobre košarkarje, ki so željni igre, borijo se vseh 40 minut. Mi smo dobro začeli tekmo, a slabo odigrali ob koncu druge četrtine. Nato smo imeli še večje težave, ko se je poškodoval naš prvi igralec. upam, da se bo Bo McCalebb hitro vrnil na igrišča. Kljub temu smo se nekako zbrali, se bodrili in na koncu tudi zmagali," je po tekmi, ki jo je Fenerbahče dobil z 81:75, dejal Emir Preldžić.

Nekdanji košarkar Triglava in Slovana je pohvalil vzdušje v Stožicah: "Lepo je videti, da gledalci podpirajo to mlado ekipo. Fantje si to vsekakor zaslužijo. Borijo se z velikimi evropskimi ekipami, že v prvem kolu pa so eno izmed njih premagali. Želim jim vso srečo in da bi se uvrstili v Top 16."

Zdaj turškega reprezentanta niso zmotili niti žvižgi, ki jih je dobil pred in med tekmo: "Če sem pošten, sem ji pričakoval. Morda še nekoliko več kot jih je bilo. Na tribuni je bilo tudi nekaj mojih prijateljev, zato verjetno ni bilo tako grozno." Fenerbahče je v tej sezoni sicer znova vložil veliko denarja v okrepitve, pričakovanja pa so temu primerno zelo visoka.

"O zaključnem turnirju še ne razmišljamo. Je še zelo daleč. Gremo tekmo po tekmo, na vsakega tekmeca se pripravimo enako. A s tako igro in pristopom na treningih in tekmah, imamo zelo lepe možnosti za lep dosežek."

O Satu: "Menim, da je šlo le za nesporazum"

Preldžić je soigralce popeljal sicer na krajši sprehod po Ljubljani. "Po prihodu sem jim razkazal nekaj reči, ki jih še poznam. A veliko časa nismo imeli. Sledil je trening, pred dvobojem pa smo morali počivati. Po tekmi gremo hitro nazaj." In kako komentira dogajanje okoli Romaina Sata?

"Resnično o vsej zadevi ne vemo veliko, saj so ga hitro ločili od nas. Ostali igralci smo odšli na avtobus, njega pa so zadržali na letališču. Dejali so nam, da se bo ekipi pridružil na treningu. Ko ga tudi potem ni bilo, smo izvedeli, da se mora vrniti v Istanbul. Zdaj vemo le to, da je tam. Na ambasadi naj bi že urejal nov potni list," je dejal Preldžić, ki ne deli mnenja navijačev Fenerbahčeja, da je Satu vso stvar zakuhala Olimpija:

"Takšni so pač navijači. Verjetno bi podobno razmišljali tudi ljudje v Sloveniji, če bi se kaj podobnega v Turčiji zgodilo kakšnemu igralcu Olimpije. V to ne verjamem. Menim, da je šlo le za nesporazum glede njegovega potnega lista, vsa zadeva pa bo hitro rešena."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.