Svet
56 ogledov

Premagala tumor, a zaradi vrstnikov končala svoje življenje

Bethany Thompson Facebook
Neprestano zbadanje in zlorabe s strani vrstnikov je za 11-letno Bethany Thompson iz Ohia, ki je prebolela tumor na možganih, postalo preveliko breme. Odločila se je končati svoje življenje.

Deklici so tumor na možganih diagnosticirali pri njenih treh letih; po dolgotrajnem in mukotrpnem zdravljenju je bolezen leta 2008 premagala. Posledice so vendarle ostale, med drugim je imela zaradi poškodb živčevja "okrivljen nasmeh", zaradi česar so jo sošolci in ostali vrstniki v šoli ves čas zbadali in jo nadlegovali.

Pritiski so postali zanjo tako hudo breme, da se je 19. oktobra odločila za samomor, ki ga je storila s pomočjo pištole, ki so jo njeni starši imeli pri hiši.

Po besedah dekličine matere, pišejo ameriški mediji, so bili pristojni v šoli seznanjeni z zlorabami, incidente so preiskovali. Mama se je večkrat obrnila na ravnatelja, a vedno dobila isti odgovor: "Preiskava je v teku."

Po pogrebu svoje hčerke je njen oče Paul Thompson vrstnikom poslal sporočilo: "Bila je zabavna oseba, polna ljubezni. Bethany bo z nami živela za vedno. Tragično si je vzela življenje. Niti en starš ne bi smel doživeti smrt svojega otroka. Zlorabe se morajo prenehati. To je že drugi podoben primer v štirih letih v šoli, v kateri v en razred hodi od 50 do 60 učencev. En dan v tednu bom namenil pogovorom s temi otroki. Če bom rešil vsaj enega od njih, smrt moje hčerke ne bo zaman," je sporočil oče nesrečne 11-letnice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • malonaokoli 10:04 02.november 2016.

    deklica je storila samomor...deček bi s pištolo ravnal drugače...