Slovenija
14 ogledov

Premeščajo jih na varno

Aleš Hojs Saša Despot
Kadrovanja. Iz kabineta ministra na direktorat najprej tajnica, nato svetovalec.

Na ministrstvu za obrambo (Mors) je tajnica, ki je bila prej v kabinetu ministra Aleša Hojsa zaposlena kot poslovna sekretarka njegovega državnega sekretarja, 1. januarja dobila novo delovno mesto. Iz kabineta je bila premeščena na direktorat za obrambno politiko, na katerem je tajnica tamkajšnjega šefa.

Delovne potrebe

Na Morsu zagotavljajo, da je bivša tajnica državnega sekretarja že dobra dva meseca v novi službi izključno “zaradi delovnih potreb”. Dober mesec pozneje je sicer zaposlitev za nedoločen čas na istem direktoratu dobil tudi nekdanji svetovalec ministra Hojsa, prav tako prej zaposlen v kabinetu. Tako kot svetovalec pa je tudi tajnica zasedla prosto delovno mesto, za katerega ni bilo treba objaviti razpisa. Na Morsu pravijo, da zato, “ker je bilo prosto delovno mesto zapolnjeno s premestitvijo javne uslužbenke znotraj ministrstva”.

Tudi vi delate v javni upravi in ste se na lastne oči prepričali o političnem kadrovanju? Pišite nam preko spodnjega obrazca!.

Komentarjev 10
  • Oxxo 19:54 05.marec 2013.

    Hojs = škodljivec!

  • dragec 14:36 05.marec 2013.

    To je bagra iz NS (SdS). Jelica, ko dobiš oblast, zbriši te bogomoljce in nastavi svoje komuniste. Tudi v vrstah vojske prevetri tale visoki vojaški zbor, razdeli jih na janševce in kučanovce (normalno odstrani janševce in nastavi kučanovce). TO JE ...prikaži več PRAVI PRIMER POLITIČNEGA KADROVANJA

  • albert 12:59 05.marec 2013.

    Vi se kar premeščajte tudi vas bomo zbezali ven.