Šport > Nogomet
58 ogledov

Liverpool deli vrh, zdrs Arsenala

Liverpool EPA
V sobotnem sporedu angleškega prvenstva je od vodilnih klubov največ pridobil Liverpool, ki je doma slavil proti WBA (2:1). Arsenal doma le do točke proti Middlesbroughju (0:0), poraz Everton v Burnleyu (2:1), remi Tottenhama v Bournemouthu (0:0).

Nogometaši Liverpoola so imeli na večerni tekmi proti West Bromu priložnost, da z zmago z dvema goloma razlike skočijo na vrh. Uspela jim je minimalna zmaga (2:1), tako da je zaradi gol razlike pred njimi ostal Arsenal.

Liverpoolčani so v prvem polčasu dominirali in po dveh hitrih akcijah ter mirnih zaključkih Sadia Manéja in Philippa Coutinha so na odmor odšli z lepo prednostjo. V nadaljevanju so domači zapravili nekaj priložnosti, tik pred končnico pa je WBA po kotu znižal prek Garetha McAuleya in poskrbel za vroč zaključek, v katerem pa so se rdeči ubranili.

Na sedmih popoldanskih tekmah le deset golov

Londonski Arsenal je doma proti Middlesbroughju pričakoval zmago, a iztržil le remi (0:0). Domačini so sicer imeli terensko premoč in precej priložnosti, toda nevarni so bili tudi gosti, ki so zadeli celo okvir vrat.

Neodločeno (0:0) je v Bournemouthu odigral tudi Tottenham in padel na četrto mesto. V precej razgibani in čvrsti tekmi sta pretili obe strani, a mreži se nista zatresli.

Everton je stik z vrhom izgubil s porazom proti Burnleyu v gosteh (2:1). Odločilni gol je v sodnikovem dodatku zabil Scott Arfield. Stoke City je pri Hull Cityju prišel do pomembne zmage v boju za obstanek (0:2), dva gola je prispeval Xherdan Shaqiri

Swansea City na domači zelenici ni uspel premagati Watforda (0:0), aktualni prvak Leicester City pa je doma zanesljivo ugnal Crystal Palace (3:1). West Ham je z golom Winstona Reida v 95. minuti doma premagal Sunderland (1:0).

Premier League, 9. kolo:

Liverpool - West Brom 2:1 (2:0)
Mané 20., Coutinho 35.; McAuley 81.

Bournemouth - Tottenham 0:0 (0:0)

Arsenal - Middlesbrough 0:0 (0:0)

Burnley - Everton 2:1 (1:0)
Vokes 39., Arfield 92. ; Bolasie 58.

Hull City - Stoke City 0:2 (0:1)
Shaqiri 26., 50.

Leicester City - Crystal Palace 3:1 (1:0)
Musa 42., Okazaki 63., Fuchs 80.; Cabaye 85.

Swansea City - Watford 0:0 (0:0)

West Ham United - Sunderland 1:0 (0:0)
Reid 95.

Nedelja:
Manchester City - Southampton
Chelsea - Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.