Šport > Nogomet
54 ogledov

Senzacija na čakanju za (vsaj) en dan

Wes Morgan Manchester United Leicester City EPA
Nedeljski spored angleškega prvenstva je postregel z remijem Manchester Uniteda in Leicester Cityja. Liverpool je izgubil pri Swanseaju, Manchester City pa pri Southamptonu.

Navdušujoči Leicester City bi si z zmago pri Manchester Unitedu že zagotovil naslov prvaka, po remiju (1:1), pa bodo morali "lisjaki" še malce počakati na slavje. Če Tottenham v ponedeljek ne bo zmagal na gostovanju pri Chelseaju, potem se bodo varovanci Claudia Ranierija veselili že takoj po omenjeni tekmi, saj imajo pred "ostrogami" osem točk naskoka.

United je sicer začel bolje in po podaji Antonia Valencie je v osmi minuti "rdeče vrage" do prednosti popeljal Anthony Martial. Leicester je hitro izenačil, po predložku Dannyja Drinkwaterja je z glavo zabil branilec Wes Morgan

V prvem delu bi Leicester kaj lahko dobil enajstmetrovko po posredovanju Marcosa Roja nad Riyadom Mahrezom, Marouane Fellaini pa je srečno ušel rdečemu kartonu po udarcu s komolcem.

V drugem polčasu je bil bližje vodstvu United, Chris Smalling je po podaji Wayna Rooneya zadel vratnico. Pred zaključkom tekme je pri gostih drugi rumeni karton prejel Drinkwater, a to ni spremenilo izida.

Klopp spočil nosilce

Liverpool je s porazom pri Swanseaju (3:1) dokončno pomahal v slovo prvim štirim mestom. Jürgen Klopp je v luči povratne tekme polfinala Lige Evropa proti Villarrealu povsem premešal postavo in plačal ceno.

Za "labode" je mrežo v 20. minuti načel Andrew Ayew, prednost je še v prvem polčasu podvojil Jack Cork. Liverpool se je z golom Christiana Bentekeja vrnil v igro, toda v 67. minuti je Ayew udaril še drugič in svoji ekipi zagotovil tri točke. Pri Liverpoolu je bil v 76. minuti izključen Bradley Smith.

Hat-trick Manéja

Vse več težav pri obrambi četrtega mesta ima tudi Manchester City, tokrat je klonil pri Southamptonu (4:2). Tudi Manuel Pellegrini je spočil nosilce, saj ga v sredo čaka povratna tekma polfinala Lige prvakov proti madridskemu Realu.

Za "svetnike" je prvi zadel Shane Long, v 28. mniuti je naskok povečal Sadio Mané. V končnici prvega dela je znižal Kelechi Iheanacho, toda še dva zadetka Manéja sta odločila tekmo, Iheanacho pa je s svojim drugim golom le ublažil poraz.

Premier League, 36. kolo:

Manchester United - Leicester City 1:1 (1:1)
Martial 8.; Morgan 17.
RK: Drinkwater (Leicester) 86.

Southampton - Manchester City 4:2 (2:1)
Long 25., Mané 28., 57., 68.; Iheanacho 44., 78.

Swansea City - Liverpool 3:1 (2:0)
A. Ayew 20., 67. Cork 33.; Benteke 65.
RK: Smith (L'pool) 76

Everton - Bournemouth 2:1 (1:1)
Cleverley 7., Baines 64.; Pugh 9.

Newcastle United - Crystal Palace 1:0 (0:0)
Townsend 58.

Stoke City - Sunderland 1:1 (0:0)
Arnautović 50.; Defoe 94./11m

Watford - Aston Villa 3:2 (1:1)
Abdi 45., Deeney 90., 93.; Clark 28., J. Ayew 48.

West Bromwich Albion - West Ham United 0:3 (0:2)
Kouyaté 34., Noble 45., 79.

Arsenal - Norwich City 1:0 (0:0)
Welbeck 59.

Ponedeljek: 
Chelsea - Tottenham

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.