Šport > Nogomet
20 ogledov

Dva gola Vardyja: šok leta vse bližje

Jamie Vardy Vito Mannone Sunderland Leicester City EPA
Leicester v gosteh ugnal Sunderland (0:2) in Tottenhamu, ki je doma premagal Manchester United (3:0), še naprej beži za sedem točk. Liverpool je doma premagal Stoke City (4:1).

Navdušujoči Leicester City je storil še en velik korak k premiernemu naslovu državnega prvaka. Na gostovanju pri Sunderlandu je zmagal (0:2), oba zadetka je zabil Jamie Vardy.

V prvem polčasu so gledalci na Stadionu luči premljali precej zaspano predstavo, še najbližje zadetku je bil domači napadalec Fabio Borini, čigar strel je ustavil Kasper Schmeichel. Borini je prvi zapretil tudi v drugem polčasu, na drugi strani pa je Dannyja Drinkwaterja  po podaji Vardyja pravočasno ustavil Vito Mannone.

Ista naveza je skreirala vodilni zadetek "lisjakov". Drinkwater je s svoje polovice poslal dolgo podajo, Vardy pa je bil najhitreje pri žogi in jo poslal v daljši kot gola. Zatem je z nevarnim prodorom za goste poskusil še Riyad Mahrez. Deset minut pred koncem so imeli domači fantastično priložnost za izenačenje, a je Jack Rodwell iz ugodnega položaja grdo zgrešil.

Pred koncem si je Leicester priigral še nekaj lepih priložnosti, srečanje pa je s svojim drugim zadetkom odločil Vardy v 95. minuti, ko je s svojo hitrostjo prišel sam pred Mannoneja in mirno zadel.

Tottenham ostal v igri

Pozno popoldne je Tottenham odgovoril na izziv in z zmago nad Manchester Unitedom (3:0) ostal v igri za naslov. Rdeči vragi so vse bolj oddaljeni od Lige prvakov.

V prvem polčasu so imeli Londončani nekaj izjemnih priložnosti, najbližje zadetku sta bila Erik Lamela in Harry Kane. V drugem polčasu so domači unovčili premoč in v zgolj šestih minutah zabili trikrat. V 70. minuti je bil uspešen Delle Alli, v 74. branilec Toby Alderweireld, v 76. pa Lamela.

Visoka zmaga Liverpoola

Liverpool je proti Stoku začel odlično in povedel z lepim golom Alberta Morena, toda sredi prvega polčasa je izenačil Bojan Krkić po podaji s prostega strela. Še pred koncem prvega dela je domače ponovno v vodstvo popeljal Daniel Sturridge, v nadaljevanju pa je tri točke z dvema goloma potrdil rezervist Divock Origi.

Premier League, 33. krog:

Sunderland - Leicester City 0:2 (0:0)
Vardy 67., 95.

Tottenham - Manchester United 3:0 (0:0)
Alli 70., Alderweireld 74., Lamela 76.

Liverpool - Stoke City 4:1 (2:1)
Moreno 8., Sturridge 32., Origi 50., 65.; Krkić 22.

West Ham United - Arsenal 3:3 (2:2)
Carroll 44., 45., 52.; Özil 18. Sánchez 35., Koscielny 70.

Aston Villa - Bournemouth 1:2 (0:1)
Ayew 85.; Cook 45., King 74.

Crystal Palace - Norwich City 1:0 (0:0)
Puncheon 68.

Southampton - Newcastle United 3:1 (2:0)
Long 4., Pellè 38., Wanyama 55.; Townsend 65.

Swansea City - Chelsea 1:0 (1:0)
Sigurdsson 25.

Watford - Everton 1:1 (1:1)
Holebas 45.; McCarthy 45.

Manchester City - West Bromwcih Albion 2:1 (1:1)
Agüero 16./11m, Nasri 66.; Sessègnon 6.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.