Šport
9 ogledov

De Gea blestel za najslajšo zmago

Mata Manchester United Liverpool
1/11
EPA
Na velikem derbiju angleškega prvenstva na Old Traffordu je gladko slavil Manchester United (3:0), čeprav končni izid ne odraža dogajanja na zelenici, saj se je domači vratar David de Gea izkazal s številnimi izvrstnimi obrambami.

Nogometaši Manchester Uniteda so poglobili krizo Liverpoola, sami pa so se z zmago utrdili na tretjem mestu lestvice, osem točk za vodilnim Chelseajem. Rdeči vragi so se spet izkazali z učinkovitostjo, imeli pa so tudi pomoč stranskega sodnika, ki je spregledal očiten prepovedan položaj pri drugem golu varovancev Louisa van Gaala.

Oba trenerja sta spet malce premešala karte, saj so tokrat domači začeli s postavitvijo, v kateri so bili v zadnji liniji štirje nogometaši, četa Brendana Rodgersa pa je začela s tremi branilci v zadnji liniji.

Sterling zapravljal, United zadeval

Srečanje na Old Traffordu je bolje odprl Liverpool in si v 12. minuti ustvaril izjemno priložnost, a je domači vratar David de Gea dobil dvoboj "ena na ena" z Raheemom Sterlingom. United je takoj zatem krenil v napad, Antonio Valencia je med nogoma preigral Joea Allena in na robu kazenskega prostora našel Wayna Rooneya, ki je s plasiranim strelom ugnal Brada Jonesa, ki je tokrat nadomestil Simona Mignoleta v golu redsov.

Sterling je imel v 23. minuti še eno lepo priložnost, ko si je s prodorom po levi priboril prostor za strel, spet pa je bil dobro postavljen De Gea. V 40. minuti so domači drugič sprožili v okvir vrat in drugič zadeli, čeprav iz neregularnega položaja. Ashley Young je poslal predložek z leve, Robin van Persie je z glavo podaljšal žogo na drugo vratnico, tam pa je bil povsem sam Juan Mata, ki je podvojil prednost Uniteda. Na drugi strani je Sterling v končnici prvega dela poskusil še z glavo, a spet preslabo za De Geo.

V drugem polčasu podoben scenarij

Tudi drugi polčas se je začel s prevlado Liverpoola, še naprej je bil v glavni vlogi Sterling. Slednji je najprej podal do Jordana Hendersona, ki je z glavo meril čez gol, nato pa prestregel slabo povratno podajo Jonnyja Evansa in krenil sam proti golu, a spet ni znal premagati domačega vratarja. Na drugi strani je Rooney po podobni akciji kot pri prvem zadetku ogrel dlani Jonesa, v 63. minuti pa je Van Persie ostro podajo Valencie preusmeril mimo gola.

V 67. minuti so imeli gosti izjemno priložnost prek rezervista Maria Balotellija, pripravil jo je (kdo drug) Sterling, De Gea pa je strel Italijana odbil v prečko. Kazen za številne zapravljene priložnosti je prišla v 71. minuti. Mata je potegnil v protinapad in oddal na levo, nato pa v nadaljevanju akcije malce srečno spet prišel do žoge in našel Van Persieja, ki je zabil v prazno mrežo. 

V zaključku tekme je United nekajkrat zapretil po protinapadih, Liverpool pa je prek Balotellija zapravil še dve enkratni priložnosti, obakrat je bil v glavni vlogi neverjetni De Gea. Balotelli je tako še naprej brez ligaškega gola v tej sezoni, rdeči vragi pa nadaljujejo serijo zmag, sedaj so jih zabeležili že šest zapored.

Ostroge ugnale labode

Na drugi nedeljski tekmi je Tottenham zmagal na gostovanju pri Swanseaju (1:2). Gostje so povedli po prvi priložnosti na tekmi, ko je po kotu Christiana Eriksena z glavo zabil Harry Kane. Valižani so skozi večino srečanja prevladovali in si ustvarili nekaj lepih priložnosti, do zasluženega izenačenja pa so prišli v 48. minuti, ko je po podaji Wayna Rouledga zadel Wilfried Bony.

Swansea je imel nekaj lepih situacij za drugi gol, v zaključku pa jih je šokiral Eriksen, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora in tako prinesel pomembne tri točke četi Mauricia Pellegrina.

Premier league, 16. kolo:

Burnley : Southampton 1:0 (0:0)
Barnes 73.
Tadić (Soton) je v 60. minuti zapravil enajstmetrovko.

Chelsea : Hull City 2:0 (1:0)
Hazard 7., Costa 68.
RK: Huddlestone (Hull) 60.

Crystal Palace : Stoke City 1:1 (1:1)
McArthur 11.; Crouch 13.

Leicester City : Manchester City 0:1 (0:1)
Lampard 40. 

Sunderland : West Ham United 1:1 (1:1)
Gomez 22./11m; Downing 29.

WBA : Aston Villa 1:0 (0:0)
Gardner 72.
RK: Richardson (Villa) 22.

Arsenal : Newcastle United 4:1 (1:0)
Giroud 15., 58., Cazorla 54., 89./11-m; Pérez 63.

Manchester United : Liverpool 3:0 (2:0)
Rooney 12., Mata 40., Van Persie 71.

Swansea City : Tottenham Hotspur 1:2 (0.1)
Bony 48.; Kane 4., Eriksen 88.

Ponedeljek ob 21.00:
Everton - QPR

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice