Šport > Nogomet
18 ogledov

City razstavil Arsenal s šestico, Chelsea na -2

Fernandinho Kompany Milner Manchester City Arsenal Premier League Anglija liga p
1/27
EPA
Manchester City je na uvodni tekmi 16. kola angleškega prvenstva doma dobil veliki obračun z Arsenalom in se mu približal na vrhu lestvice Premier League (6:3). Zdrs topničarjev izkoristil tudi Chelsea, ki je doma ugnal Crystal Palace (2:1).

Vodilni Arsenal je grobo pogrnil na najresnejšem preizkusu v letošnji sezoni pri Manchester Cityju, ki je s kar šestimi zadetki v mreži topničarjev razkril vse slabosti zaenkrat še vedno prvouvrščenega londonskega moštva in znova dokazal, da jim na domači zelenici ni para.

City je povedel z novim izvrstnim zadetkom prvega strelca Sergia Agüera, a je Argentinec v drugem polčasu odšepal z igrišča, njegov gol za 1:0 pa je še v prvem polčasu izničil Theo Walcott, ki je začel prvo tekmo po septembru.

Szczesny za piko na i zakrivil še enajstmetrovko

Sinje modri so na prvo večjo prednost pobegnili z goli Álvara Negreda in Fernandinha, ki je na 3:1 povišal v drugem polčasu. Walcott je s prelepim zadetkom prek Costela Pantilimona napovedal morebiten infarktni zaključek, toda David Silva je po lepi akciji pokopal upe gostov, Fernandinho pa je z neposredne bližine zadel za dokončno ohranitev Cityjevega stoodstotnega niza na domači zelenici.

Per Mertesacker je v zaključku tekme z glavo zabil še tretji gol za Arsenal na strelsko nori tekmi, ki se je končala s prekrškom Wojciecha Szczesnyja za najstrožjo kazen, s katere ni grešil Yaya Touré.

Chelsea vzel ponujeno

Arsenal zdaj le še za tri točke vodi pred Cityjem, ki je skočil na drugo mesto, a ga je tam po popoldanski zmagi nad mestnim tekmecem Crystal Palacom nadomestil Chelsea (2:1). Modri so zdaj le še dve točki za topničarji, njihov zdrs pa lahko izkoristijo tudi ostali zasledovalci, denimo Liverpool, ki v nedeljo na še enem derbiju kola igra pri Tottenhamu.

Ekipa sezone Everton je doma na izenačeni tekmi na koncu visoko ugnala Fulham (4:1), na dmu pa sta si West Ham United in Sunderland na medsebojnem obračunu razdelila točki (0:0). Cardiff City je doma premagal West Bromwich Albion (1:0), Newcastle United in Southampton pa sta prav tako remizirala (1:1).

Kaj se dogaja s Chamakhom?

Chelsea na mestnem derbiju ni blestel, toda povedel v 16. minuti s težko pričakovanim zadetkom Fernanda Torresa, ki je bil s strani Joséja Mourinha skupaj s soigralci v konici v zadnjih dneh pošteno okregan zaradi pomanjkanja zadetkov.

S pomanjkanjem se prav gotovo ne ubada prerojeni Marouane Chamakh – maroški reprezentant je še dodatno raztegnil svoj strelski niz in v prvem polčasu izenačil na Stamford Bridgu, Ramires pa je deset minut pred odhodom v slačilnico zabil zadnji gol popoldneva.

Torres je uspel zadeti po tem, ko je Willianov poskus z glavo v okvir gola odbil vratar Julian Speroni, Španec pa je lahko mirno pospravil odbitek. Chamakh je z volejem zabil še svoj tretji gol na zadnjih treh tekmah po prihodu trenerja Tonyja Pulisa, a je Ramires hitro odgovoril po lepi podaji Edena Hazarda.

Angleška liga, 16. kolo:

Manchester City : Arsenal 6:3 (2:1)
Agüero (14), Negredo (39), Fernandinho (50, 88), Silva (66), Touré (90/11-m); Walcott (31, 63), Mertesacker (90)

Cardiff City : West Bromwich Albion 1:0 (0:0)
Whittingham (65)
Velikonje (City) ni bilo v ekipi.

Chelsea : Crystal Palace 2:1 (2:1)
Torres (16), Ramires (35); Chamakh (29)

Everton : Fulham 4:1 (1:0)
Osman (18), Coleman (73), Barry (84), Mirallas (90); Berbatov (67/11-m)

Newcastle United : Southampton 1:1 (1:0)
Gouffran (27); Rodriguez (65)
Vučkića (United) ni bilo v ekipi.

West Ham United : Sunderland 0:0

Hull City : Stoke City 0:0
Koren (Hull) je bil na klopi.

Nedelja ob 14.30:
Aston Villa - Manchester United
Norwich City - Swansea City

Ob 17.00:
Tottenham Hotspur - Liverpool

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:45 15.december 2013.

    Če npr . ne veš kdo so sinjemodri , ti je poročilo z tekme popolnoma nejasno. In zakaj bi nekdo moral vedeti, kdo na otoku nosi en hebeni sinjemodri dres. Dej se novinar mal skulirat ali pa piši za ...prikaži veča Športske Novosti, tam vsi vse poznajo.