Magazin > Film & Glasba & TV
57 ogledov

Premiera nove serije o zombijih podrla rekord

Fear the Walking Dead Žurnal24 main
Serija Fear the Walking Dead se je s svojim prvim delom zapisala v zgodovino televizije.

V začetku tega tedna je na male televizijske zaslone prišla nova serija o zombijih Fear the Walking Dead. V Združenih državah Amerike se je serija vpisala v zgodovino, saj si je premiero prvega dela ogledalo kar 10,1 milijona ljudi. S tem je serija postala najbolj gledana premiera serij v zgodovini kabelskih televizij v ZDA.

Kabelska televizija AMC se zdaj lahko pohvali, da so na lestvici petih najbolj gledanih kabelskih premier v ZDA na ciljni skupini VSI 18-49 kar tri v lasti AMC – premiera serije Fear the Walking Dead (2015) je na prvem mestu, premiera serije Better Call Saul (2015) je na drugem mestu, premiera serije The Walking Dead (2010) pa na petem mestu.

"Hvala in seveda čestitke Robertu Kirkmanu, Davu Ericksonu, fenomenalnim izvršnim producentom ter celotni ekipi serije," je po znanih podatkih o gledanosti povedal Charlie Collier, predsednik AMC in SundanceTV. "Težko je uspeh serije napovedati po eni epizodi, je pa gledanost premiere serije Fear the Walking Dead dosegla zgodovinski uspeh, kar je v časih fragmentacije gledalcev in nelinearnega spremljanja televizije izrednega pomena. Da spremljevalna serija doseže toliko gledalcev in sproži toliko dogajanja na družbenih medijih, je res nekaj posebnega. Seveda tega ne bi mogli doseči brez ljubiteljev zombijev – njihova strast je prinesla te rezultate," je še dodal.

Prva sezona serije Fear the Walking Dead ima šest epizod, vseh šest bo na sporedu to jesen. Serija se bo leta 2016 vrnila z drugo sezono petnajstih epizod. Serija je na kanalu AMC istočasno na sporedu v več kot 125 državah na svetu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.