Slovenija
43 ogledov

Premik v zgodbi terana?

razno 21.05.13. trta, vinograd, A general view of the Tenuta dell'Ornellaia esta razno 21.05.13. trta, vinograd, A general view of the Tenuta dell'Ornellaia esta
Evropski komisar za kmetijstvo Phil Hogan se bo čez teden dni, 28. februarja, sestal s slovenskimi proizvajalci terana, so danes sporočili viri pri Evropski komisiji v Bruslju.

Srečanje bo po navedbah virov še ena priložnost za to, da komisar Phil Hogan pojasni ozadje odločitev komisije v povezavi z vprašanjem terana.

Komisar Hogan se redno sestaja z zainteresiranimi stranmi iz različnih članic. To srečanje bo potekalo na pobudo slovenskih proizvajalcev terana in bo sledilo nizu srečanj, ki jih je imel komisar Hogan s političnimi predstavniki, so še povedali viri.

Juncker pri nas ne bo razpravljal o vinu

Namen mojega obiska v Sloveniji je razprava o evropski prihodnosti, ne o slovenskem vinu, je medtem v Bruslju poudaril predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. "Ne bomo ure in ure razpravljali o slovenskem vinu, ki mi je mimogrede zelo všeč. Čeprav sem pivec piva, imam rad slovenska vina," je dejal v naključnem pogovoru z novinarji.

"V Slovenijo grem razpravljat o evropskih vprašanjih," je v povezavi z obiskom 2. in 3. marca v Sloveniji poudaril Juncker v naključnem pogovoru s slovenskimi in hrvaškimi mediji v Bruslju.

Predsednik komisije je svoj obisk v Sloveniji za slovenske medije potrdil že v začetku februarja ob robu vrha EU na Malti. Premier Miro Cerar je tedaj v Valletti dejal, da bo z Junckerjem govoril tudi o teranu in drugih slovenskih interesih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • wolf.ata 18:31 24.februar 2017.

    hitijo,zakaj,ker morajo razkriti dokumente,ki so bili počečkani-nevidni,vleklo se je par let in niso hoteli pokazati umazane igre hrvatov,ja,sedaj hitijo,da bodo spravili čim prej skozi vso zadevo,da naši ne bodo mogli nič,ja in zopet nas nategnejo hrčki,nebi jih smeli spustiti v ...prikaži več Eu in pika,čeprav so Zda pritiskale,smo tudi mi popuščali in zapirali tovarne sladkorja in vinoTokaj nimamo in nismo uspeli itd.,

  • wolf.ata 18:19 24.februar 2017.

    Teran: Bruselj sprejel delegirani akt, ki Hrvaški dovoljuje izjemo"Izjemno podrobni pogoji"24. februar 2017 ob 17:56Bruselj - MMC RTV SLO/STA-banda europska pokvarjena,podkupljiva od hrčkov,so pohiteli z del.aktom,ja vse bolj smrdi,jaz bi ona dva,ki prihajata nagnal kar nazaj v ...prikaži več eu,da vidita,da nista zaželjena v Sloveniji,naši pa tiho,ne morem verjeti kaka banda je to

  • wolf.ata 17:30 22.februar 2017.

    aha,počasi se dogaja,Europska Ombudsmanka je ukazala,da mora komisija pokazati vse dokumente iz katerih se bo videlo kaj so hrčki napisali in kdaj so to vrinili noter za izjemo imena Teran,notri naj bi bilo iz Hrvaške strani celo napisano,da je teran-trta,da ...prikaži več raste kot samo v Istri,halo,narobe svet,zato pa so bili tisti papirji čisto počečkani,ja,so mislili da gre skozi zraven dogovora o Kranjski klobasi in Pršutu,pa bi vse oni imeli,kar imamo v Sloveniji,čisto vse bi imeli barabe,hrvaške(zanalašč sem z malo napisal),tatinske,bojkotirati jih ko bo čas počitnic,vsakemu,ki ne gre na Hrt.morje plačati počitnice v Grčiji,da se malo opomorejo,pa v Črno goro itd.,malo za šalo,več pa zares