Šport
31 ogledov

"Premislil bi o igranju za Portugalsko"

Luka Zahović Maribor Haladas priprave prijateljska tekma Youtube
Zadnjo predstavo 18-letnega Luke Zahovića so omenili tudi na spletni strani Evropske nogometne zveze. Za mladeniča se zelo zanimajo tudi Portugalci.

Mladi nogometaš je z dvema zadetkoma navdušil na zadnji ligaški tekmi proti Krki in poskrbel za zmago z 2:0. Luka Zahović je s petimi goli prvi strelec prvenstva, dosegel pa jih je na petih tekmah. Vselej je bil uspešen na domačem igrišču.

"Med reprezentančnim odmorom sem ostal v tekmovalnem ritmu, saj sem igral za Mariborovo B ekipo," je za uefa.com dejal sin Zlatka Zahovića, ki je bil sicer rojen v Guimaraesu na portugalskem, ko je njegov oče nosil dres Vitórie. Luka je bil sicer star le tri leta, ko so vijoličasti zadnjič nastopili med evropsko elito. Zdaj je navdušen, da bo del Lige prvakov tudi on: "Že v minuli sezoni sem dejal, da je to najboljša generacija nogometašev, ki jih je doslej imel Maribor. Ponosen sem, da sem član tega moštva, zaslužili smo si igranje v tem tekmovanju. Dvoboji s Chelseajem, Sportingom in Schalkejem so za nas izjemna motivacija."

In kaj meni o sredini domači tekmi s Sportingom. "Vsi portugalski klubi morajo igrati agresivno, odprto, saj to od njih pričakujejo vsi navijači," meni 18-letnik. "Sporting ima za sabo nekaj slabših sezon, a v minuli sezoni je precej napredoval. Zame osebno je tekma proti portugalskemu tekmecu zelo zanimiva. V veliko čast bi mi bilo, če bi zaigral na dvoboju," je še dejal Luka. Njegov oče je sicer nastopal za oba največja Sportingova rivala - Porto in Benfico.

O igranju za Portugalsko bi razmislil

Ker je Luka Zahović rojen na Portugalskem, se zanj resno zamimajo tudi pri portugalski nogometni zvezi, ki ga že želi zvabiti pod svoje okrilje. "Če bi me povabili tako Portugalska kot Slovenija, bi o zadevi moral globoko premisliti. Portugalska ima v mojem srcu posebno mesto in igranje za to državo je vsekakor nekaj, kar bi me zanimalo," je za portugalski Record, povzela pa ga je Ekipa, izjavil Zahović. Ta je bil sicer že član mlajših slovenskih selekcij, vendar mu to ne preprečuje nastopa za Portugalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.