Slovenija > Črna kronika
107 ogledov

Premogovnik Velenje: smrt rudarja

reševalna vaja premogovnik Premogovnik Velenje
Okrog polnoči je v Premogovniku Velenje prišlo do hude delovne nesreče, v kateri je umrl rudar.

Približno 200 metrov pod površino zemlje je na trasi glavnega odvoza rudnika prišlo do nezgode s smrtnim izidom. Kot sporočajo iz velenjskega premogovnika, je do nezgode po prvih ugotovitvah prišlo zaradi nepazljivosti delavca.

»Tragični dogodek nas je globoko pretresel, s svojci ponesrečenega rudarja iskreno sočustvujemo. Obžalujemo vsako nezgodo in se s številnimi ukrepi trudimo, da bi njihovo število še znižali,« pravijo v Premogovniku Velenje. Dolgoročni trendi sicer kažejo, da se število delovnih nezgod v Premogovniku Velenje zmanjšuje. "Če smo še pred dvajsetimi leti imeli več kot tisoč nezgod na leto, se je ta številka v zadnjih letih spustila krepko pod sto," poudarjajo v premogovniku.

Kmalu po dogodku sta na prizorišče prišla rudarska inšpektorja, preiskava vzrokov nezgode še poteka. Proizvodni proces je bil ustavljen do zaključka ogleda mesta nezgode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.