Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Premožnejše ženske seksajo pogosteje

ženska Shutterstock
Da sta denar in seks še kako povezana, so dokazali španski raziskovalci, ki ugotavljajo, da ženske, ki imajo več denarja, seksajo pogosteje in z večjim užitkom.

Ali sta denar in seks res povezana, je zanimalo skupino španskih raziskovalcev, ki so z raziskavo ugotovili, da imajo ženske z dobrim finančnim stanjem pogostejše spolne odnose.

Natančneje: ženske, ki se prištevajo med pripadnice srednjega in višjega sloja, naj bi imele boljše spolno življenje od žensk, ki jim skrbi povzroča stanje na bančnem računu. Strokovnjaki iz barcelonske agencije za javno zdravje pravijo, da so finančno stabilne in premožnejše ženske tudi bolj ozaveščene o kontracepciji.

Če so vas rezultati raziskave presenetili, pa ti niso presenetili raziskovalcev. "Ljudje, ki živijo v slabših socialno-ekonomskih razmerah, redkeje uživajo v spolnosti, pogosto pa so tudi manj zadovoljni s svojim partnerskim odnosom," razlaga Dolores Ruiz, predstavnica raziskovalcev. Pomanjkanje želje po spolnosti pripisuje skrbem, nastalim zaradi finančnih težav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.