Zdravje > Aktualno
132 ogledov

Prenehajte uporabljati telefon na stranišču

Stranišče Profimedias
Prek telefono lahko v usta zanesemo številne bakterije, zaradi katerih lahko močno zbolimo.

Uporaba telefona medtem ko opravljate potrebo je na prvi pogled neškodljiva, a strokovnjaki opozarjajo, da lahko zaradi številnih klic in bakterij, ki se nahajajo na stranišču, močno zbolite. 

Mikrobi se nahajajo na straniščnih pokrovih, kljukah, pipah, držalih za toaletni papir ter drugih delih in špranjah straniščnih prostorov. Z njimi pridemo v stik, ko se dotaknemo ene izmed teh površin, nato jih prenesemo na telefon, od tam pa jih lahko zanesemo v usta. 

Norovirusi in salmonela 

"Če nosite telefon na stranišče, potem tvegate, da bo vaš telefon poln mikrobov. Ti mikrobi lahko vključujejo vse — od norovirusov do salmonele. Torej, si jih ne želite na telefonu," je za The Sun dejala zdravnica Lisa Ackerley.

"Če so vaše roke umazane in kontaminirane z virusi ali bakterijami ter po uporabi stranišča v roke vzamete telefon, boste klice prenesli na mobilnik in nato ponovno na roke – tudi, če ste si jih vmes umili," je dejala Ackerleyjeva. Ob tem je opozorila, da lahko mikrobe zanesemo naravnost v usta s tem, ko si grizemo nohte ali jemo hrano z rokami, ali pa jih prensemo z rok na hrano — na primer medtem ko delamo sendvič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.