Avto
33 ogledov

Prenova za insignio OPC

Opel insignia OPC
1/9
Opel
Opel bo na avtosalonu v Frankfurtu predstavil novosti iz družine insignia.

Poleg prenovljene različice klasičnega modela, ki ga krasijo novi, varčnejši motorji, bosta predstavljeni insignia country tourer in prenovljena športna različica OPC.

Prve fotografije prenovljene insignie OPC so že vidne na spletu. Spremembe so majhne; prenovljeni so maska, odbijači in svetila, znotraj pa volan, nov je infotainment z zaslonom, občutljivim na dotik, materiali so kakovostnejši.

Insignio OPC bo še naprej poganjal 2,8-litrski V6-motor s 325 konjskimi močmi in 435 njutonmetri navora, pogon je na vsa štiri kolesa, menjalnik je ročni ali samodejni šeststopenjski.

Pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro (km/h) je natanko šest sekund (6,3 sekunde pri karavanski različici sports tourer), največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, opcijsko jo je možno povečati na 270 km/h (sports tourer 265 km/h).

Varčni in učinkoviti dizelski motorji za prenovljeno insignio

Poleg prenovljene OPC-različice bodo v Frankfurtu pri Oplu pokazali tudi bolj ekonomične agregate za insignio. Prenovljeni Oplov zastavonoša bo uveljavil številne najnovejše tehnologije, posebno pod motornim pokrovom. Postavljal se bo s povsem novimi zabavno-informativnimi sistemi, predvsem pa ekonomičnimi motorji z neposrednim vbrizgom goriva.

Različice s štirimi in petimi vrati, z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in sistemom start & stop, v dveh zmogljivostnih izvedbah (88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM) porabijo v kombiniranem ciklu (skladno s predpisom EC št. 715/2007) 3,7 litra goriva na 100 kilometrov. Ob tem jekombinirana poraba različice sports tourer 3,9 litra na 100 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.