Šport > Košarka
47 ogledov

Prepelič: Nisem postavljal pogojev

Prepelič Union Olimpija Banvit Eurocup Saša Despot
Klemen Prepelič, Slovenec v dresu turškega Banvita, je moral po sinočnjem dvoboju tretjega kroga drugega dela Eurocupa stisniti roko svojim nekdanjim soigralcem v vrstah Uniona Olimpije, ki so slavili zmago s 84:80.

"Vesel sem, da so me ljubljanski navijači pred tekmo pozdravili z aplavzom, med dvobojem pa so mi razumljivo namenili nekaj žvižgov, saj sem igral za nasprotno moštvo. Union Olimpija je z borbeno igro prišla do zaslužene zmage," je po koncu dvoboja slovenskim novinarjem povedal Klemen Prepelič in naštel nekaj glavnih razlogov za poraz.

"Domačini so z odlično obrambo odrezali naša organizatorja igre, tako da smo imeli velike težave pri organizaciji napadov. Slabo smo metali za tri točke, Ljubljančani pa si priborili številne skoke v napadu. V gosteh s težavo prihajamo do zmag. Težko igramo proti ekipam, ki igrajo zelo ostro, in to moramo čim prej popraviti."

"Nisem pogojeval nastopa za reprezentanco"

21-letni Prepelič, ki je včerajšnji dvoboj končal brez dosežene točke, je obisk slovenske prestolnice izkoristil tudi za pogovor z direktorjem slovenske članske reprezentance Matejem Avanzom

"Predstavil mi je program pomlajevanja članske reprezentance. Svojega nastopanja za Slovenijo nisem z ničimer pogojeval, kot so nekateri zmotno mislili. Izrazil sem željo, da bi več priložnosti dobil na mestu visokega branilca. Glede na to, da je Jure Zdovc trener turškega kluba, se bom z njim sestal v prihodnjem obdobju in verjamem, da bo vse v najlepšem redu," je pojasnil obetavni branilec.

Statistika ni pomembna

Kljub slabši statistiki in krajši minutaži je nekdanji član domžalskega Heliosa prepričan, da je bila selitev v Turčijo pred letošnjo sezono prava poteza.

"Morda nekateri menijo, da sem naredil napako, vendar se napredek ne kaže le na tekmah, temveč tudi na treningih. Obkrožen sem z odličnimi soigralci, ki mi pomagajo v vsakem trenutku. Košarka je ekipna igra, zato statistika posameznika ni najpomembnejša."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.