Vizita za živali > Novice
7 ogledov

Prepir s tragičnimi posledicami

Tiger EPA
Ženska je po prepiru izstopila iz avta kar sredi safarija s tigri.

V živalskem parku v Pekingu je prišlo do tragedije, v kateri je tiger obiskovalko ubil, drugo pa ranil. Nesreča se je zgodila, ko sta ženski po prepiru znotraj ograde z divjimi živalmi zapustili vozilo, poročajo tuje tiskovne agencije. 

Napad se je zgodil v soboto v pekinškem parku divjih živali Badaling, poroča spletna stran chinanews.com. Park obiskovalcem omogoča, da se po ogradi z divjimi živalmi prevažajo s svojimi vozili, vendar jih hkrati nenehno svari, naj vozil ne zapuščajo.

Gre za največji ekološki park na Kitajskem, ki se razteza na 400 hektarjih površine.

Po sporu je mlajša od žensk zapustila vozilo, pri čemer jo je nemudoma napadel tiger ter jo odvlekel stran. Starejša ženska je izstopila, ker je želela pomagati, vendar jo je pri tem napadel drug tiger ter ji prizadejal smrtne rane.

Mlajšo žensko zdravijo v bolnišnici.

Ženski sta bili na ogledu skupaj z moškim, ki je prav tako skušal pomagati, in manjšim otrokom. Oba sta ušla nepoškodovana, park pa so začasno zaprli.

Po navedbah chinanews.com je na pomoč takoj priskočilo tudi osebje parka, vendar pa je bilo za eno od žensk prepozno.

Na spletni strani parka tragedija sicer ni omenjena, park je uradno zaprt zaradi slabega vremena, dodaja francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.