Slovenija
10 ogledov

Preplah na vladi

Vlada
1/4
bralka
Pred vlado gasilci in policisti, Gregorčičeva ulica je zaprta.

"Policisti so zaprli Gregorčičevo ulico, pred vlado so gasilci in policisti," nas je obvestila naša sodelavka, ki se je peljala mimo. Menda naj bi na vlado prejeli pošiljko s sumljivim prahom. 

Zaradi šaljivca tri ure zaprta Gregorčičeva ulica

"Danes, okrog  8.40  je bila policijska uprava Ljubljana obveščena o prejemu pisemske pošiljke v vložišču državnega organa na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, iz katere se je vsul neznan prah. Policisti so zavarovali kraj, zaradi posredovanja gasilcev pa je v celoti zaprta Gregorčičeva ulica. Trenutno potekajo vse aktivnosti, ki so v takšnih primerih predvidene. Oseba, ki je bila v stiku s pisemsko ovojnico, je v karanteni," so sporočili policisti.  

Pisemska pošiljka s sumljivo vsebino je bila poslana na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo na Veterinarski  fakulteti, kjer je bila opravljena analiza. Na podlagi opravljene analize sumljive snovi, je bilo ugotovljeno, da ta ni nevarna za zdravje in življenje ljudi, so sporočili okrog pol dveh popoldan. 

"V času aktivnosti prostori objekta niso bili evakuirani. Oseba, ki je bila v stiku s pisemsko ovojnico, je bila do zaključka analize v karanteni, Gregorčičeva ulica pa je bila zaradi aktivnosti policistov in ostalih služb zaprta približno tri ure," so sporočili z lljubljanske policijske uprave. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem pooblastil, če bodo pošiljatelja našli, pa ga najbrž čaka ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.