Svet
35 ogledov

Prepovedali kopanje zaradi nenavadnega razloga

Siferlinger Reševalni pas/Twitter
V bližini bavarskega mesta Zehtenau so v jezeru opazili za to območje nenavadno žival, ki je med ljudmi povzročila velik preplah.

Gre za anakondo. Osvobojena kača se potika na območju jezera Siferlinger na jugu Nemčije. Pred dvema tednoma so jo opazili lokalni ribiči in lovci, je povedal župan Sebastian Forstner. Eden izmed njih jo je fotografiral, poznavalci so ocenili, da gre za anakondo, ki sicer izvira iz tropske južne Amerike.

Na območje jezera je najverjetneje pobegnila sama ali pa jo je tja spustil njen dosedanji lastnik, meni Patrick Bancourt iz münchenshega zavetišča za plazilce. "Nemčija seveda ni naravno okolje anakonde, naše izkušnje kažejo, da gre njen pojav pripisati enemu izmed omenjenih razlogov," je povedal in pristavil, da ta vrsta kač sicer za človeka ne predstavlja resne nevarnosti. 

Lokalne oblasti so sicer sprožile iskalno akcijo velikega plazilca, pred tem pa prepovedale kopanje v jezeru. V kolikor anakonde ne bi našli ocenjujejo, da zime v tem okolju najverjetneje sama ne bi preživela.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Papaja Popi 19:51 31.avgust 2016.

    Tole Miro iz Kranja dajte že enkrat ukinit, da ne bo tukaj srala.