Svet
33 ogledov

Preprečili atentat na Merklovo?

Angela Merkel v Pragi EPA
Češka policija je prijela oboroženega moškega, ki se je včeraj poskušal priključiti avtomobilskemu spremstvu Angele Merkel. V Pragi so jo sprejeli tudi zaradi njene politike do beguncev kritični protestniki.

Kot poročajo češki mediji, je moški vozil črnega mercedesa, s katerim se je poskušal priključiti spremstvu Angele Merkel. Policisti so ga prijeli zaradi suma, da je načrtoval zločin zoper uradnika, primer so že prevzeli preiskovalci.

Moški se pri svojem poskusu ni oziral na opozorila policistov in se za vsako ceno skušal pridružiti koloni vozil, ki so spremljala Angelo Merkel pri njenem obisku češke Prage. Potem ko so ga preko zvočnikov opozorili, da bodo - v kolikor se ne zaustavi - streljali, je vendarle ustavil svoj avotomobil in izstopil, nakar so ga policisti prijeli. V njegovem mercedesu so našli palico, solzivec in lisice. Ostale podrobnosti preiskave niso znane.

Angela Merkel se je včeraj mudila v Pragi, kjer je s češkimi voditelji razpravljala predvsem o begunski krizi. Pričakali so jo tudi nezadovoljni protestniki, ki so imeli na transparentih med drugim napisano, da je Nemčija Evropi podarila nacizem in Islam.



Merklova skuša na turneji po evropskih državah preseči razlike med članicami EU pred izrednim vrhom voditeljev sedemindvajseterice, ki jo zapušča Velika Britanija. "Lahko smo uspešni pri uresničevanju britanske odločitve, a moramo trdo delati," je menila kanclerka. Po njenih besedah je sedaj 27 držav vstopilo v "obdobje refleksije", je poročala STA.

Od britanskega referenduma o brexitu junija letos so se pojavila različna mnenja, za kakšno stopnjo gospodarske in politične integracije naj bi si prizadevale članice povezave. Vendar pa se Merklova na svoji turneji ne more izogniti še eni pereči temi, in sicer vprašanju begunske krize.

Po Pragi se bo kanclerka danes podala v Varšavo na pogovore s predstavniki višegrajskih držav.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 15
  • Zmago 09:48 27.avgust 2016.

    Pa saj niste resni. Če bi kdo imel namen, bi to lahko naredil "pijani jager" z razdalje nekaj 100m ali pa od blizu kaka "pijandura, smrtno bolana na prostati ".......

  • Zmago 09:40 27.avgust 2016.

    Še en bizgec, ki ne loči kaj je vzrok in kaj posledica. Zaradi komunizma, ki je netil nemire po Nemčiji in vojne napovedi Židov Nemčiji je Dolfa splezal na oblast in naredil RED v razsuli in obubožani državi !!https://www.google.si/search?newwindow=1&site;=&source;=hp&q;=judea+declares+war+on+germany&oq;=judea&gs;_l=hp.1.0.0l9j0i10k1.715.3109.0.8165.5.5.0.0.0.0.112.457.4j1.5.0....0...1c.1.64.hp..0.5.455...0i131k1.eKnM0onjcHE<br ...prikaži večr />Glej, na netu je ogromno materiala, je pa treba znati ločit zrno od plev !!! Zgodbice o hudobnem Gargamelu (Dolfeju) in dobrih Štrunfih (židekih) več ne vzdržijo resne presoje !!

  • maresem 21:54 26.avgust 2016.

    Poslusaj ti obrezanec. Islama ne maramo! Pika! Ne sprasuj zaka! Ce ne ves, si pac idiot!