Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Preprečite nastanek žuljev

Zivljenje, 15.04.2014 cevlji, Foto: shutterstock Zivljenje, 15.04.2014 cevlji, Foto: shutterstock
Se vam je že kdaj pripetilo, da ste iz trgovine prinesli drage čevlje, v katere ste se zaljubili na prvi pogled, ko pa ste v njih zakorakali doma, so bili trdi in neudobni?

Nasvete, kako boste stopala obvarovali pred žulji, so na enem od lepotnih forumov uporabnice oblikovale iz svojih izkušenj.

Ustvarjalne rešitve

Pripravite mešanico iz enake količine vode in alkohola. Z mešanico poškropite notranjost čevljev, obujte debele nogavice, nato pa še čevlje. Nosite jih vsaj 20 minut, saj jih boste tako raztegnili. Če ste kupili usnjene čevlje, si pomagajte s sušilnikom za lase. Vsak čevelj sušite kakšno minuto, da se bo usnje zmehčalo. Tudi v tem primeru boste potrebovali par debelejših nogavic, s katerimi boste ravnali enako kot v prejšnjem primeru. Kot uporaben pripomoček za raztegovanje čevljev se je po mnenju uporabnic foruma izkazala tudi vrečka za zamrzovanje. Vrečki napolnite z vodo in ju namestite v čevlje. Te čez noč postavite v zamrzovalnik, voda se bo spremenila v led, ta pa bo čevlje 
razširil.

Domača lekarna

Če pa se vam vseeno pripeti najhujše in neudobni čevlji zahtevajo svoj davek v obliki žulja, si pomagajte z domačo lekarno. Na žulj večkrat na dan nanesite mešanico čajne žlice limonovega soka in čajne žlice posušenih kamilic. Pripravek deluje antiseptično, negovalno in obnovitveno. Lahko pa uporabite samo limono in jo pritisnjeno na žulj pustite učinkovati čez noč; namesto limone lahko uporabite tudi česen. Novonastale žulje lahko namažete tudi z aloe vero, z njo pa bo vaša ožuljena koža hitreje zaceljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.