Magazin > Lepota & telo
162 ogledov

Preprečite prehitro staranje rok

roke Shutterstock
Obrazu in telesu posvečamo veliko pozornosti in jih razvajamo z izdelki proti staranju kože, na roke pa mnogokrat pozabimo.

"Kako stari smo videti, je v 75 odstotkih odvisno od nas,“ pravi dermatologinja dr. Sabine Zenker, ki poudarja, da je preventiva pri negi kože zelo pomembna.

Deset namigov za mladostne roke:

Zaščita pred soncem. Sonce vas lahko opeče tudi po rokah, zato jim poleti le privoščite nekaj sončne kreme. Sončni žarki pa ne povzročajo le opeklin, ampak tudi prehitro staranje kože. Med sončenjem se namreč v koži začnejo tvoriti prosti radikali, ki ovirajo tvorbo kolagena. "Rezultat tega so gubice in kožni madeži,“ svari dermatolog dr. Timm Golüke.

Omejite uporabo mila. Koža na rokah se zelo hitro izsuši, kar povzroči nastanek brazd. Te so še globlje, če si roke pogosto umivamo z milo, ki kožo še dodatno izsušuje.

Uporabljajte rokavice. Negativen učinek na kožo imajo tudi čistila, zato si med čiščenjem in pomivanjem posode le nadenite rokavice. Po vsakem stiku s čistili si roke nujno namažite s kvalitetno vlažilno kremo.

Pravilna nega. Preden ležete k spancu, roke namažite s kremo. Še prej jim privoščite serum, ki vsebuje še več negovalnih sestavin. Po potrebi uporabite tudi izdelke proti pigmentnim pegam.

Piling. Tako kot obraz in telo tudi roke potrebujejo reden piling. Nabavite si kremo, ki vsebuje morsko sol in gozdne peške, ki kožo dobro očistijo in negujejo.

Lupljenje krompirja. Roke redno masirajte z olupljenim krompirjem, ki koži nudi optimalno vlažnost in gladi gubice, pravijo strokovnjaki. Krompir namreč vsebuje ogromno mineralov in vitaminov, ki negujejo roke. Uporabite lahko tudi kuhan krompir. Naredite pire in mu dodajte nekaj olivnega olja. Še toplo zmes nanesite na roke in si nadenite rokavice. Masko sperite po 20 minutah.

Izogibajte se ekstremnim dietam. Maščoba skrije marsikatero gubo, in to ne le na rokah. Suhljate osebe in ljudje, ki veliko časa trenirajo v fitnesu in na sebi nimajo niti grama maščob, imajo zato mnogokrat zelo neprivlačne roke, saj se vidi vsaka žilica.

Hialuronska kislina. Roke vam sicer lahko z injekcijami hialuronske kisline pomladi tudi kirurg.

Krvna plazma. Skupaj s hialuronsko kislino si lahko pod kožo vbrizgate tudi svojo krvno plazmo. Koža naj bi po tem tretmaju še lepša, pravijo. Postopek je treba ponoviti dvakrat (cena približno 600 evrov), po šestih mesecih pa še enkrat. Učinek naj bi nato trajal dve leti.

Laser. Ta je še zlasti učinkovit proti starostnim pegam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.