Slovenija
27 ogledov

Prerivanje z varnostniki

Kampiranje pred borzo. Anže Petkovšek
Borza. Protestnikom na filozofski fakulteti poskušali preprečiti deljenje letakov.

Aktivisti so pred Ljubljansko borzo v hudem mrazu prebili že četrto noč. Pri deljenju letakov, na katerih so pojasnjevali, zakaj se upirajo finančnemu kapitalizmu, so jih poskušali na filozofski fakulteti zaustaviti tamkajšnji varnostniki. Med prerivanjem je eden izmed protestnikov padel po tleh.

Policisti ne bodo ukrepali

Po kratkem prerivanju so varnostniki popustili in protestniki so v miru razdelili letake. Policisti so jih pred vhodom popisali, vendar so jim kmalu zagotovili, da proti njim ne bodo ukrepali. Danes naj bi sicer pred borzo postavili vojaške šotore, že včeraj so postavili kemični WC.

Čez dan še vedno potekajo različne delavnice, koncerti, predavanja in skupščine, na katerih se zbira vse več ljudi. Podporniki jim še vedno prinašajo hrano, spalne vreče in odeje, sinoči je bila tam tudi javna veganska večerja.

Komentarjev 1
  • Veteran 21:51 18.oktober 2011.

    Pokličite vašega zaščitnika Jankoviča, ki se vam je pridruži. Kakšna beda je ta Jankovič; turbo kapitalist, ki protestira sam proti sebi. No manjkala sta še dva starca Kučan in Stanovnik. Prava beda!