Šport > Nogomet
100 ogledov

Prestopni rok: Berić v St. Etienne

Robert Berić EPA
Zadnji dan prestopnega roka v večini evropskih držav je bil znova zelo zanimiv. Nove klube so našli tudi slovenski nogometaši: Robert Berić, Marko Krivičič, Žan Benedičič, Vid Belec in Domen Črnigoj. Velik zaplet pri prestopu Davida de Gee.

Amir Ružnić je malce pred 15. uro potrdil tudi prestop svojega največjega aduta v tem prestopnem roku. Robert Berić je namreč novi član v zgodovini najuspešnejšega francoskega prvoligaša St. Etienna. "Pogajanja so bila kar naporna, malce se je zatikalo zaradi Rapida, ki je nekako izsilil, da je St. Etienne plačal še nadomestilo za Berićeve prejšnje klube, ki jim pripada po pravilih. Zdaj je vsega konec, zadovoljni smo," je dejal Krčanov zastopnik.

Prestop je vreden šest milijonov, Dunajčani pa bi lahko zaslužili še milijon več ob bonusih. Gre za najdražji prestop v zgodovini obeh klubov, slovenski napadalec pa je s Francozi podpisal štiriletno pogodbo.

V zadnjih urah pred prestopom sta bila kluba sicer neusklajena glede plačila v solidarnostni sklad, vendar je bil hitro dosežen dogovor, potem ko je nekdanji član Krškega, Interblocka, Maribora in graškega Sturma že v nedeljo prestal zdravniški pregled pri novih delodajalcih. Krčan je za Rapid na 49 tekmah v vseh tekmovanjih zabil kar 33 golov, v lanski sezoni je bil s 27 zadetki drugi strelec avstrijske Bundeslige. Sedaj ga čaka reprezentančni zbor in tekmi proti Švici in Estoniji.

Nov korak v karieri

"Zadovoljen sem, da sem podpisal za tako velik klub. To je nov korak v moji karieri. Vem, da je St. Etienne klub z največ naslovi prvaka v Franciji, Ligue 1 pa je ena najboljših lig v Evropi. vselej sem dajal 100 odstotkov od sebe, to bom storil tudi tukaj. Potreboval bom nekaj časa za prilagajanje, a upam na uspešno sezono. upam, da bomo ostali med peterico najboljših francoskih klubov in se izkazali tudi v Evropski Iigi,"  je po podpisu pogodbe dejal Berić, ki je sicer že deveti novi član St. Etienna v tem prestopnem roku.

"Robert Berić je igralec, ki je v zadnji sezoni izjemno napredoval. To poletje smo spremljali njegove predstave proti Ajaxu in Šahtarju. Je še mlad nogometaš, njegov prihod je investicija tudi za prihodnost. Svojo državo je zapustil in igral v Avstriji, kjer se je dobro znašel, to pa je pokazal tudi s 27 zadetki, ki jih je zabil v minuli sezoni. Pokazal je tudi veliko željo, da se nam pridruži," pa je prihod novega nogometaša pozdravil trener Christophe Galtier.

 

Ružnić sodeloval še pri dveh prestopih

Marko Krivičič se bo iz Kopra preselil v Bologno, je italijanski klub potrdil na svoji spletni strani. 19-letnik se bo v Italijo podal kot posojen igralec, Bologna pa bo imela po koncu sezone možnost odkupa njegove pogodbe. Krivičič se je v letošnji sezoni dokončno uveljavil v koprski ekipi, v prvi slovenskiligi je za Koper zbral sedem nastopov in vpisal eno asistenco. "Marko Krivičič se bo morda preselil v Serie A. Tu se bo vse skupaj vedelo do sobote. Je pa zelo velika verjetnost, da bo zapustil Koper," je za žurnal24.si že v četrtek sicer dejal igralčev agent Ružnić.

Slednji ima za sabo nekaj zelo delovnih dni. Njegov varovanec je namreč tudi mladi Žan Benedičič, ki bo odslej igral v Serie B za novega drugoligaša Como. "Tudi to zadevo smo uspeli rešiti. Za tega fanta mi res ni vseeno, v karieri je imel že veliko poškodb, če jih ne bi bilo, bi zagotovo igral na zelo visokem nivoju. Upam, da ga bodo poškodbe zdaj pustile pri miru in bo lahko pokazal svoj bogat potencial," je dejal Ružnič.

Črnigoj v Švico

Koper je danes prodal Domna Črnigoja, ko bo kariero nadaljeval v prvi švicarski nogometni ligi, njegov novi klub je FC Lugano SA.

"Za člansko moštvo je začel igrati že v sezoni 2012/2013, ko je zbral kar 21 nastopov. Od tedaj je Domen postal nepogrešljiv član prve enajsterice, ki je do danes zbral kar 7.022 minut na prvoligaških zelenicah. Od danes je Črni, kot ga kličejo soigralci, član švicarskega prvoligaša FC Lugana. Domen, želimo ti vse najboljše in veliko uspehov v novem klubu. Srečno!" so ob novici o prestopu zapisali na spletni strani kluba.

Prestopni rok se je že končal v Nemčiji (ob 18. uri) in Italiji, do polnoči pa tudi v Franciji in Španiji. V Angliji se bo končal jutri ob 19.00 po srednjeevropskem času.

V živo:

1.15 - posel med obema velikanoma postaja resnično smešen. Po nekaterih informacijah naj bi United dokumente poslal še pravočasno, a jih pri Realu niso mogli odpreti zaradi drugačnega formata. Pri Fifi naj bi se celotni zmešnjavi posvetili jutri.

1.00 - Miguel Layun na posojo iz Watforda k Portu.

0.40 Prava zmešnjava. Pri Realu trdijo, da je bilo ob prestopu Davida de Gee vse opravljeno do 23.59.

0.20 - 18-letni napadalec Ezequiel Ponce iz Newell's Old Boys v AS Romo.

0.15 - pri Sky Sports so zapisali, da dokumenti za prestop de Gee niso prišli pravočasno in da je tako njegov prestop v Real Madrid propadel.

 

0.05- Mancini še nima dovolj. Alex Telles iz Galatasaraya v Inter.

0.00 - končan prestopni rok v Franciji in Španiji. Še vedno vsi svetovni mediji čakajo na potrditev novice o prestopu Davida de Gee v Real Madrid.

23.50 - Juventusu se je na posojo pridružil Mario Lemina iz Marseilla.

23.30 - Ljubljenec navijačev Betisa Joaquín Sánchez se je vrnil v klub. Podpisal je triletno pogodbo, Fiorentina bo dobila milijon evrov ter morebitne bonuse.

23.10 - Adem Ljajić je iz Rome prestopil k Interju. Soigralec Samirja Handanovića bo po novem tudi Felipe Melo.

23.05 - Mehiški reprezentant Jesus Corona je zapustil FC Twente, podpisal bo petletno pogodbo s Portom.

23.00 - končan prestopni rok v Italiji.

22.45 - V Marseille začasno prihajata Mauricio Isla in Paolo De Ceglie.

22.20 - Victor Ibarbo bo kot posojen nogometaš Rome do konca sezone član Watforda.

22.15 - Slovenski čuvaj mreže Vid Belec se iz Interja na posojo seli v Carpi. Črno-modre zapušča tudi Hernanes, ta odhaja v Juventus, ki bo za triletno zvestobo odštel 11 milijonov evrov.

21.40 - Jakub Blaszczykowski po osmihih letih zapušča Borussio Dortmund in postaja član Fiorentine. Gre za posojo.

21.30 - Na posojo odhaja tudi Marco Andreolli. Sevilla bo imela pravico odkupa nogometaša, ki prihaja iz Interja.

21.15 - Alessandro Matri je še petič v zadnjih dveh letih zamenjal klub. AC Milan ga je tokrat posodil Laziu.

21.00 - Etien Velikonja se iz Cardiff Cityja znova vrača na posojo v belgijski Lierse.

19.40 - Olimpija se je na zadnji dan prestopnega roka uspela rešiti Črnogorca Marka Vukčevića, na katerega Marijan Pušnik ni resneje računal. Vukčević, ki je bil v kombinacijah s Crveno zvezdo, je odšel na posojo v Vojvodino. Olimpija se je ob tem razšla še z Josipom Golubarjem in Enisom Đurkovićem (Vir: nogomania.com).

19.25 - Villarrealu se bo na posodo iz Porta pridružil Adrian Lopez.

19.25 - Dosedanji član Milana Cristian Zaccardo je podpisal dvoletno pogodbo s Carpijem.

19.20 - Potrjena je selitev Javierja Hernandeza iz Manchester Uniteda k Bayerju.

19.15 - Emanuele Giaccherini se je pridružil novemu italijanskemu prvoligašu Bologni, kjer bo do konca sezone igral kot posojen s strani Sunderlanda.

19.00 - Vratar Anders Lindegaard pri Manchester Unitedu ni dobival priložnosti, zdaj jo bo poiskal pri West Bromwich Albionu. WBA se je dogovoril tudi za dokončno selitev Browna Ideyeja v Olympiacos.

18.30 - Tudi Domen Črnigoj zapušča Luko Koper. kariero bo nadaljeval v Švici, njegov novi klub je FC Lugano.

17.20 - Adnan Januzaj bo do konca sezone nosil dres dortmundske Borussie. Na posojo prihaja iz Manchester Uniteda.

 

16.55 - Julian Draxler ostaja v nemški Bundesligi. Iz Schalkeja bo prestopil v Wolfsburg, ki tako že vnovčuje 75 milijonov evrov vreden ček Manchester Cityja za Kevina de Bruyneja. K volkovom se iz Bayerna seli tudi branilec Dante.

16.50 - Lorik Cana iz Lazia v Nantes.

16.35 - Pri Marci trdijo, da sta se Manchester United in Real Madrid dogovorila za selitev Davida de Gee. Cena prestopa naj bi znašala med 30 in 35 milijoni evrov, potekajo pogajanja, da bi se v obratno smer podal Keylor Navas.

16. 30 - Dosedanji član Porta Rolando je že opravil zdravniški pregled pri Marseillu.

16.20 - Raul Garcia je zapustil Atletico Madrid in je zdaj novi član Athletic Bilbaa.

16.14 - Manchester United in Real Madrid sta začela pogajanja v povezavi s prestopom Davida de Gee.

16.10 - Lucas Elias Ontivero se iz Galatasaraya seli na posodo k Olimpiji.

16.00 - Pierre-Emile Hojbjerg se bo do konca sezone pridružil Schalkeju. V Gelsenkirchnu bo igral kot posojen nogometaš münchenskega Bayerna.

15.25 - Jonathan De Guzman se bo pridružil novincu v Premier League Bournemouthu. Prihaja na enoletno posojo iz Napolija, češnje pa bodo po sezoni imele tudi pravico do nakupa igralca.

15.05 - Robert Berić je novi član St. Etienna.

14.59 - Ismail Azzaoui je novi član Wolfsburga. Belgijec se bo v Nemčijo preselil iz Tottenhama.

14.55 - Po poročanju Sky Sports je Manchester United plačal 36 milijonov funtov (okoli 49 milijonov evrov) za prihod Amthonyja Martiala iz Monaca na Old Trafford.

14.40 - Žan Benedičič, ki je bil vrsto let član Milana se bo preselil v Serie B. Njegov novi delodajalec je Como.

14.15 - Rdeče vrage dokončno zapušča Javier Hernandez. Chicharito je že prispel v Leverkusen, kjer bo postal novi soigralec slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Cena: nekaj več kot 12 milijonov evrov.

14.07 - Član Monaca Anthony Martial je zapustil priprave francoske reprezentance in odpotoval v Manchester, kjer bo podpisal za United.

 

14.02 - Chelsea je zelo blizu nakupa branilca. Za dosedanjega branilca Nantesa Papyja Djilobodjija naj bi londonski klub odštel 3,7 milijona evrov.

13.56 - Prestop Roberta Berića iz Rapida v St. Étienne še ni sklenjen, saj se kluba še nista dogovorila glede plačila okrog 300.000 evrov v solidarnostni sklad, iz katerega bi denar dobili klubi, ki so skrbeli za Berićev razvoj v mladih letih.

13.05 - Borussia Dortmund želi na posodo iz Manchester Uniteda pripeljati Adnana Januzaja. Zanj se zanimata tudi Tottenham in Everton.

12.55 - Marko Krivičič se iz Kopra kot posojen igralec seli v Bologno. Italijani bodo 19-letnega vezista lahko odkupili po koncu sezone.

12.45 - Marko Livaja se vrača v Italijo, dres Rubina bo Hrvat zamenjal za Empolijevega.

12.34 - Maribor bo kot posojenega igralca iz Olympiacosa pripeljal 20-letnega Črnogorca Marka Jankovića, poroča Ekipa24. Ob koncu sezone bodo Štajerci Jankovića lahko odkupili.

12.19 - Liverpool je sprejel ponudbo Sunderlanda za Fabia Borinija, poroča BBC. Posel je vreden 14 milijonov evrov.

11.32 - West Ham je pred podpisom pogodbe z Nikico Jelavićem, poroča ESPN. Hrvat je že na pogovorih v Londonu.

11.29 - Dinamo Kijev je zavrnil ponudbo dortmundske Borussie v višini 12 milijonov evrov za Andreja Jarmolenka.

Komentarjev 1