Svet
12 ogledov

Pretep med desničarji in begunci

Nemška policija EPA
Na osrednjem trgu mesta Bautzen na vzhodu Nemčije je sinoči prišlo do množičnega pretepa, v katerega je bilo vpletenih okrog 80 ekstremnih desničarejv in 20 azilantov.

Desničarji so po pisanju nemških medijev azilante pregnali do centra, kjer so nastanjeni, nato pa je pretep prekinila policija. Večer prej je v glavo 32-letnega moškega, meščana mesta Bautzen, v bližini, kjer je prišlo do pretepa, nekdo zadel s steklenico, poroča BBC. Meščani pa so azilante obtožili, da so zavzeli trg pred največjim nakupovalnim središčem v mestu.

Očividci pretepa navajajo, da so nerede začeli azilanti, ki so - na policijsko zahtevo, naj zapustijo trg - odgovorili z metanjem steklenic in desk. Ko se je že zdelo, da se bodo razšli, jih je napadla skupina desnih ekstremistov.

Župan mesta Bautzen je pozval k umiritvi napetih razmer in napovedal povečano število policijskih patrulj na tem območju, da bi tako trg postal spet dostopen vsem meščanom. "Iz številnih reakcij meščanov, turistov in lastnikov lokalov menim, da je situacija na trgu izzvala vsesplošno zaskrbljenost," je napisal na svojem Facebook profilu.

V mestu in okolici so trije nastanitveni centri za tiste begunce, ki so že pridobili azil. Ozračje v tem predelu Nemčije je razgreto že od februarja, ko je bila požgana ena od stavb, kamor naj bi namestili prosilce za azil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:53 18.september 2016.

    Če bi bili tapravi levičarji bi se bl potrudl. Če pa namečš ljudi druge kulture na kup pa ne morš pričakovat asimilacije ane?

  • sprehajalec 23:33 15.september 2016.

    Afganojungovci = prekomurejungovci

  • sprehajalec 23:31 15.september 2016.

    Kar zaupaj nam formulo. Danes so Avstrijci izdali odločbo, da se Iraška družina vrne v Irak, po zaključenem postopku. Ko so jih prišli iskat, jih ni bilo več na naslovu. Verjetno so že vložili postopek pri nas. Napaka je, da ...prikaži več vročaš odločbe. Je to pravna država fakofff? In ali prišleku sodelujejo v pravnem procesu? Oziroma bodo sodelovali? Ali se bodo tukaj valjali generacije na socialni? kaj praviš, si zaslužim, da delam še za nekaj njih?