Slovenija
23 ogledov

Pretep pred Zborom za republiko

Pred Zborom za republiko
1/33
Nino Verdnik
Pred srečanjem Zbora za republiko fizični obračun med protestnikom in podpornikom.

V mariborskem Zavodu Antona Martina Slomška je danes potekala javna tribuna Zbora za republiko z naslovom "Kdo nam je v resnici ukradel državo".

Nekaj minut po začetku ob 17. uri je prišlo do fizičnega obračuna med dvema udeležencema. Šlo naj bi za protestnika in podpornika Janeza Janše in SDS, saj srečanje spremlja tudi protest.

Kot nam je povedala priča pretepa, je med gručo protestnikov in tistimi, ki so prihajali na Zbor, vseskozi prihajalo do manjših verbalnih obračunov. Dva - protestnik in moški, ki je prišel s kolesom, pa sta obračunala tudi fizično, vendar se je pretep hitro končal.

Po naših podatkih naj bi do nasilja prišlo tudi v dvorani.

Govorniki: Lahovnik, Štuhec, Brščič

Na Zboru so med drugim sodelovali Matej Lahovnik, Ivan Štuhec in Bernard Brščič.

Štuhec je bil tudi zaradi dogajanja pred in v dvorani vznemirjen. "Ne počutim se več varnega, saj prihaja do radikalizacije. Diktatura ulice ne more biti metoda, s katero bi izboljšali stanje, za katerega vsi vemo, da ni dobro, ni tako, kot smo ga sanjali," je dejal Štuhec.

Lahovnik je dejal, da Slovenijo že vso tranzicijsko obdobje obvladujejo omrežja, razlog za to pa je v tem, da je Slovenija v Evropi država z daleč največjim deležem lastništva v gospodarstvu. Ko nekdo skuša na pregleden način izpeljati privatizacijo, se ta omrežja prebudijo in uprejo, zato se boji, da se to dogaja prav v tem trenutku.

Še bolj oster je bil Brščič, ki je dejal, da Slovenija ni ne pravna, še manj pa pravična država.

Komentarjev 38
  • Scott 22:33 24.januar 2013.

    Za takšne stvari morajo pa k virantu,gantarju,šoltesu...

  • Scott 22:30 24.januar 2013.

    Ti pa virantu,mu bo zelo všeč!

  • Janez Plaznik 11:52 24.januar 2013.

    Tu se lepo vidi, kako si določene stranke prilaščajo državo in si ustanavljajo nekakšne zbore za republiko. Kakšne zbore za republiko, to je kvečjemu zbor za točno določeno stranko in ne za republiko, s kakšno pravico ste ugrabili državo, saj ...prikaži več je last vseh državljank in državljanov, ne pa samo političnih strank.