Svet
58 ogledov

Pretepli in zažgali žensko, ker naj bi zažgala koran

Kabul EPA
V Afganistanu je horda moških žensko zvleklo na streho, pretepalo s palico, nato pa so jo zažgali in truplo vrgli v reko.

Posnetek dogajanja je tudi v zgornjem videu, ki vsebuje prizore nasilja, zato občutljivim ogled osvetujemo.

Tragedija se je zgodila v Kabulu v četrtek, Združeni narodi pa so že obsodili "brutalen umor in zažig duševno bolne 27-letnice“. Duševne motnje naj bi imela že zadnjih 16 let, poroča CNN.

Domnevno naj bi skupina žensk kričala na 27-letnico, ker naj bi ta zažgala koran, to pa je pritegnilo pozornost moških, ki so bili v bližini. Policija jim je poskušala preprečiti dostop na dvorišče, a neuspešno. Pretepanje se je končalo, ko jo je nekdo polil z bencinom in zažgal, nato so truplo vrgli v reko, je za povedala priča dogajanja.

Kabul | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dokazov, da naj bi koran res zažgala, menda ni. Še isti dan so aretirali devet ljudi, preiskava pa še poteka.

Je kaznivo, ampak sodijo lahko le sodniki

Zažig korana je sicer prepovedana, a je "kaznovanje pristojnost pravnega sistema, ne pa posameznikov. Nihče se nima pravice sam postaviti za sodnika, to v nasprotju s šeriatskim pravom," je dejal afganistanski predsednik Ašraf Gani.  

Komentarjev 10
  • kapibara 10:20 23.marec 2015.

    Me zanima ali si znajo največji nasilneže, na posnetki, zavezat zahodnjaške superge ali jim zaradi malega IQ, prodajajo samo take na "ježka"..??

  • dragec 08:17 23.marec 2015.

    ne seri budalo

  • depresija 12:31 22.marec 2015.

    Men bol deluje kot dalenjščina.. Teritorialna abramba, Majer, skorumpiran nekdanji komunajzar pa take fore...