Slovenija
420 ogledov

Prevaranti bi davek pobirali kar na domu

FURS Saša Despot
Finančna uprava je v zadnjih dneh zaznala dva poskusa goljufije.

Finančna uprava je v zadnjih dneh zaznala kar dva poskusa goljufive poslovne prakse, o katerih je že obvestila policijo, opozoriti pa želijo tudi vse davčne zavezance. 

Prva vrsta prevare so pisne ponudbe slovenskega podjetja, ki davčnim dolžnikom obljublja, da bo za sto evrov plačila ustavilo izvršbo, v drugi pa se po telefonu neznanci predstavljajo za uslužbence finančne uprave in obljubljajo veliko denarja, če jim vnaprej nekaj plačate na roke. 

Zloraba seznama dolžnikov

Podjetje iz Ljubljane davčnim dolžnikom, ki so javno objavljeni, v zameno za vnaprejšnje plačilo sto evrov obljublja ustavitev izvršbe. Podjetje ponuja, da bo pripravilo ugovor, češ da Republika Slovenija ne more biti upnik, ter obljubljajo, da lahko ugovor vložijo, tudi če je rok že potekel. Finančna uprava ob tem opozarja, da vložena pritožba ne zadrži izvršbe ter ocenjuje, da gre za zavajanje in goljufijo. Primer ponudbe si lahko ogledate tukaj (pdf). 

Po telefonu pa prevaranti, za vnaprejšnje plačilo davka, ki bi ga osebno pobrali kar na domu, obljubljajo naknadno desetkrat višji znesek. "Gre za eno od oblik telefonskih prevar, kjer goljufi obljubljajo visoke zneske denarja, do katerih naj bi zavezanci prišli le, če vnaprej plačajo določen znesek ali posredujejo svoje bančne podatke," opozarja finančna uprava. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • dchello 16:12 09.november 2016.

    Do leta (in vključno z letom) 2014 je vložila 211 vlog na Ustavnem sodišču :)Spot the looney :)

  • Johnny13a 15:40 09.november 2016.

    Gospa je bila v postopku odvzema poslovne sposobnosti zaradi kverulantstva (ekscesivnega pravdanja). Dejansko ima psihične težave, misli pa, da je pametnejša od vseh pravnikov na tem svetu - tako, da tu vprašanje če gre za goljufijo, ONA RES VERJAME SAMA SEBI :)

  • dchello 13:46 09.november 2016.

    Pa to je tista Pavla Murekar, bivša članica SDS, ki je bila mestna svetnica v Ljubljani :)Sami čisti posli press.